Projecten gehonoreerd door het Open Education Stimulation Fund 2023

Nieuws - 12 februari 2024

Het Open Science Programma was aangenaam verrast door het aantal ingediende voorstellen door TU Delft docenten: 29 in totaal. Voor dit jaar zijn aan 13 projecten subsidies toegekend, waaronder aan 'MIRTE Master’ to ‘Opening up classroom demonstration experiments’ and ‘Towards open inclusive STEM education’. Op 15 februari tijdens een kick-off sessie met de projectgroepen. Dan spreken ze verder met elkaar af wanneer en hoe ze het komende jaar bijeenkomen om hun ervaringen en inzichten te delen. Daarnaast wordt er ook een reeks workshops georganiseerd op basis van hun behoeftes.

De TU Delft ondersteunt actief openheid in het onderwijs

Er is een duidelijke behoefte aan financiering voor open onderwijsprojecten binnen de faculteiten, wat aansluit bij het Open Educational Resources (OER)-beleid van de TU Delft. In dit kader is er dan ook ingezet op het financieren van nieuwe projecten voor de toekomst vanuit het Open Science Programma.

Vragen over open onderwijs en hoe het Open Education team jou kan ondersteunen? Neem contact op met Marcell Varkonyí, projectleider Open Education bij de TU Delft Library.