Energy Challenge Event

09 juni 2022 09:00 | Zet in mijn agenda

Op 9 juni staat de campus van de TU Delft in het teken van ideeën van studenten voor de toekomst van de energietransitie. Bijna alle studenten besteden dit jaar in het onderwijs aandacht aan de overgang naar een maatschappij waar de energievoorziening duurzamer is. Een groot aantal ideeën en prototypes is op 9 juni te zien tijdens het Energy Challenge Event dat plaatsvindt in het kader van het lustrum van de TU Delft.

Op het Bouwcampus-terrein, tussen de faculteit Civiele Techniek en The Green Village, is er genoeg te beleven voor studenten. Ontdek wat andere faculteiten doen om de energietransitie te versnellen, doe mee met challenges, netwerk met alumni, woon lunchlezingen bij, fiets je eigen smoothie en leer meer over wat jij kan doen om je steentje bij te dragen bij onze lustrummissie van dit jaar. Neem je vrienden, mede-studenten of huisgenoten mee en geniet van weer eens een ‘echt’ evenement op de campus!

Blijf op de hoogte via deze website die we regelmatig zullen updaten, of volg @tudelftcampuslife op Instagram. Hieronder al een aantal voorbeelden van wat er op 9 juni plaats zal vinden.

Energie uit golven

Bijna 100 teams van 6 eerstejaarsstudenten Werktuigbouwkunde testen op deze dag een model van de Golfenergieaccumulator (GEA) die ze het afgelopen half jaar zelf ontworpen en gebouwd hebben. De GEA moet energie uit de beweging van golven omzetten in rotatie-energie van een vliegwiel en de energie kunnen opslaan. Op 9 juni 2022 gaan de studenten de strijd met elkaar aan voor het beste ontwerp. Lees meer

Duurzaam bouwen

Bachelorstudenten Bouwkunde bouwen een paviljoen voor 9 juni. In het paviljoen is te zien hoe in de verschillende mastertracks van Bouwkunde aandacht wordt gegeven aan het lustrumthema. In de weken voorafgaand aan het event hebben de masterstudenten voorstellen gemaakt voor hun deel van het paviljoen. De beste voorstellen worden gebruikt en gebouwd. Lees meer

En vele anderen…

Verder laten onder meer ook de Energy Club, Greenteams, Energy for Refugees en studieverenigingen hun oplossingen voor de energietransitie zien. Ook de Dreamteams zijn aanwezig met hun prototypes. En studenten van de TU Delft, InHolland en de Haagse Hogeschool demonstreren de ideeën die zij samen ontwikkelden voor een vraagstuk van de Gemeente Delft in het kader van de samenwerking tussen de Energy Challenge en City Deal/WijStad.

Doe mee

We vragen alle faculteiten om hun meest aansprekende studentenprojecten en -opdrachten in te sturen voor het Energy Challenge Event. Naast demonstraties van alles wat er tijdens de Energy Challenge is gedaan, worden er prijzen uitgereikt in verschillende categorieën, gericht op vindingrijkheid en initiatief binnen de energietransitie.

Neem contact op Annet Zorge – Projectleider TU Delft Energy Challenge

Email: A.Zorge@tudelft.nl 

Tel: +31 6 34081432