IDE participates in NWO Cross-Over RELEASE project

Jo van Engelen, Jan-Carel Diehl and Sine Celik are the members of the IDE team participating to the cross-over RELEASE project to develop large-scale energy storage technologies using hydrogen. Their research focuses on improving the social acceptance of these next-generation solutions through field lab experiments.

Lecture like a YouTuber

Concept and Conceptualisation (C&C) is a large-scale Master’s course at the Faculty of Industrial Design Engineering. The course is built on a series of studio workshop experiences, sandwiched between a total of 24 hours of lectures. When COVID forced teaching online, Professor Pieter Jan Stappers and Assistant Professor Froukje Sleeswijk Visser were challenged to radically rethink their format – eventually coming up with an approach that they humorously refer to as “overblended learning”. In a series of three unmissable videos, they explain what they did and reflect on what they learnt.

Pitch your project at Urban Energy Institute poster event

Are you a PhD or a postdoc working in the field of urban energy? Would you like to pitch your research or to expand your network? Then participate to the 360° poster event organized by the Urban Energy Institute and exchange your knowledge with other experts in your field!

IO in de media – week 8

24 februari 2021

Hoe duurzaam zijn slimme apparaten?

Je zou denken dat slimme apparaten - die verbinding kunnen maken met het internet of een ander apparaat - duurzamer zouden zijn. Als de lichten en de thermostaat alleen aangaan als er iemand aanwezig is, zouden ze immers minder energie moeten verbruiken. “Maar”, zegt Emilia Ingemarsdotter, “elke technologie heeft een hype-fase”. Ze wilde in voor haar PhD onderzoek verder kijken dan de hype en kritisch kijken naar de rol die internet-enabled apparaten spelen in de circulaire economie.

18 februari 2021

TU Delft staff holding on

A comparison between the staff wellbeing surveys carried out last June and December show that people are holding on. However, if you have been feeling a bit less energetic during these winter months, you are certainly not alone. The man behind these surveys is IDE’s Derek Lomas, researcher at the Delft Institute of Positive Design.

04 februari 2021

IO-studente Frédérique Valk wint PFZW Design Award

Frédérique Valk is de winnares van de PFZW Design Award 2020. Met haar multifunctionele blokkenmeubel wist Frédérique de vijfkoppige jury te overtuigen van de bijdrage die haar innovatieve idee kan leveren aan de fysieke ontlasting van medewerkers in de kinderopvang.

10 december 2020

IO-studente Natalie Wochner wint Facebook-Funka Accessibility Hackathon

Het Zweedse adviesbureau Funka heeft, samen met socialmedia-bedrijf Facebook, onlangs aangekondigd dat IO-masterstudente Natalie Wochner hun Accessibility Hackathon heeft gewonnen met haar 'Follow Me'-design. Deze navigatiegids voor mensen met een visuele beperking helpt hen om boodschappen te doen zonder dat ze uitgeput raken door te proberen een product te vinden.

12 november 2020

Human Factors NL scriptieprijs 2020 voor Lindsey Vermeer

Met haar exoskelet voor jongens met de spierziekte van Duchenne heeft IO-alumna Lindsey Vermeer de Human Factors NL scriptieprijs 2020 in de wacht gesleept. Haar ontwerp dat te zien was tijdens de Dutch Design Week dit jaar, omvat een hulpmiddel wat kan meegroeien met de jongens naarmate ze ouder worden. Vooral de interface en het gebruik van een videogame controller sloegen aan bij de doelgroep met spierdystrofie.

11 november 2020

Red Dot Award voor Nitin Gurram

Opnieuw felicitaties voor IO-alumnus Nitin Gurram, die de prestigieuze Red Dot Award in de categorie Design Concept heeft gewonnen voor zijn afstudeerproject Foxpat Surgical Trainer. Eerder dit jaar won hij voor dit project ook een iF Design Talent Award en de zilveren award in de A' Design Award & Competition.

05 november 2020

iF Design Award voor Stacey Yip

Hoe voorkom je dat afgedankte kinderknuffels op de afvalberg belanden? MSc student Stacey Yip onwikkelde Pecu: een doet-het-zelf kit voor ouders, waarmee ze een pluche dieren nieuw leven kunnen geven. Door nieuwe eigenschappen toe te voegen aan de knuffels gaan ze langer mee en komen ouders en kinderen in gesprek over de impact van menselijk activiteit op dieren. Hiermee heeft ze een prestigieuze iF Design Award gewonnen.

05 november 2020

Chen Chou genomineerd voor TU Delft Best Graduate 2020

Wanneer iemand waar je om geeft in het ziekenhuis wordt opgenomen, is de situatie onder alle omstandigheden moeilijk. Maar tijdens een pandemie, wanneer je ze niet kunt bezoeken, is de stress nog groter. Design for Interaction en Medesign MSc alumnus Chen Chou ontwikkelde onlangs een manier voor mensen om in contact te blijven met dierbaren die op de Intensive Care liggen, door middel van muziek gemaakt door hun vitale functies. Dit heeft haar de titel IO Best Graduate 2020 opgeleverd en Chen is nu de officiële IO nominatie voor de TU Delft Best Graduate 2020.