08 juli 2021

Iskander Smit over de toekomst van mobiliteit

This week, IDE researcher Iskander Smit was a guest on the Dutch podcast Digitalisering op Drift. He was joined by other chief innovation officers from Dutch organisations to talk about the future of mobility in an increasingly digital society.

Delft Design bij Convergentie Gezondheid in Rotterdam met Hugo de Jonge

On Wednesday 7th July, Delft Design researcher Elif Ozcan-Vieira presented her collaborative work “ICU of the Future” to Dutch Minister of Health Hugo de Jonge who was visiting the Convergence Square at Erasmus MC to get an update on the current affairs of the Health and Technology Convergence.

IDE professor ranks #6 for articles published in innovation management journals

Researchers Christine Pitt, Andrew Park, and Ian P. McCarthy published an article titled “A bibliographic analysis of 20 years of research on innovation and new product development in technology and innovation management (TIM) journals” in the Journal of Engineering and Technology Management. In it, they highlight notable authors and institutions within the above-mentioned areas of expertise. Keep reading to see how IDE professor Erik Jan Hultink and TU Delft were ranked.

IDE Assistant Professor selected for WWNA Apply Award

IDE Assistant Professor Abhigyan Singh’s project, ‘Conceptualizing Inter-household Energy Exchanges’, has been selected for the WWNA Apply Award. The award is in connection with the 1st annual WWNA Apply Awards hosted by the European Association of Social Anthropologists’ Applied Anthropology Network. Abhigyan is one of three winners selected by an international jury. To find out more about the award and his research, click here.

DCODE welcomes 15 PhD fellows this summer

This summer 15 PhD researchers will join DCODE. The fellows were carefully chosen from a pool of 314 applicants from 53 countries. The group brings with it a diverse range of disciplinary backgrounds, skills, and expertise. Together with their TU Delft supervisors, they will work to create new foundations for design. To learn more about the 15 fellows and DCODE, keep reading.

IO in de media – week 27

31 maart 2021

Jeremy Faludi wins 2021 Sustainable Practice Impact Award

In recognition of his work in the field of Design for Sustainability, Assistant Professor Jeremy Faludi has been chosen as the worthy recipient of VentureWell’s 2021 Sustainable Practice Impact Award. His teaching, research and publications have given students, professionals and faculties access to invaluable sustainable design tools, methods and mind-sets, contributing to a positive change.

04 februari 2021

IO-studente Frédérique Valk wint PFZW Design Award

Frédérique Valk is de winnares van de PFZW Design Award 2020. Met haar multifunctionele blokkenmeubel wist Frédérique de vijfkoppige jury te overtuigen van de bijdrage die haar innovatieve idee kan leveren aan de fysieke ontlasting van medewerkers in de kinderopvang.

10 december 2020

IO-studente Natalie Wochner wint Facebook-Funka Accessibility Hackathon

Het Zweedse adviesbureau Funka heeft, samen met socialmedia-bedrijf Facebook, onlangs aangekondigd dat IO-masterstudente Natalie Wochner hun Accessibility Hackathon heeft gewonnen met haar 'Follow Me'-design. Deze navigatiegids voor mensen met een visuele beperking helpt hen om boodschappen te doen zonder dat ze uitgeput raken door te proberen een product te vinden.

12 november 2020

Human Factors NL scriptieprijs 2020 voor Lindsey Vermeer

Met haar exoskelet voor jongens met de spierziekte van Duchenne heeft IO-alumna Lindsey Vermeer de Human Factors NL scriptieprijs 2020 in de wacht gesleept. Haar ontwerp dat te zien was tijdens de Dutch Design Week dit jaar, omvat een hulpmiddel wat kan meegroeien met de jongens naarmate ze ouder worden. Vooral de interface en het gebruik van een videogame controller sloegen aan bij de doelgroep met spierdystrofie.

11 november 2020

Red Dot Award voor Nitin Gurram

Opnieuw felicitaties voor IO-alumnus Nitin Gurram, die de prestigieuze Red Dot Award in de categorie Design Concept heeft gewonnen voor zijn afstudeerproject Foxpat Surgical Trainer. Eerder dit jaar won hij voor dit project ook een iF Design Talent Award en de zilveren award in de A' Design Award & Competition.

05 november 2020

iF Design Award voor Stacey Yip

Hoe voorkom je dat afgedankte kinderknuffels op de afvalberg belanden? MSc student Stacey Yip onwikkelde Pecu: een doet-het-zelf kit voor ouders, waarmee ze een pluche dieren nieuw leven kunnen geven. Door nieuwe eigenschappen toe te voegen aan de knuffels gaan ze langer mee en komen ouders en kinderen in gesprek over de impact van menselijk activiteit op dieren. Hiermee heeft ze een prestigieuze iF Design Award gewonnen.