02 februari 2023

Delftse ontwerpmethode laat kankerpatiënten door de bomen het bos weer zien

Voor kankerpatiënten is het moeilijk om een goed overzicht te houden over hun situatie. Ingeborg Griffioen, Delfts Industrieel ontwerper, ontwikkelde daarom de ontwerpmethode Metro Mapping voor patiënten en zorgverleners, om samen tot betere beslissingen te komen over de behandeling. Ontwerpwetenschappers van de TU Delft gaan Griffioens methode nu samen met medische professionals en onderzoekers van het Erasmus MC en LUMC en het ontwerpbureau Panton verder ontwikkelen en toepassen in Nederland, Denemarken en Spanje.

02 februari 2023

From Complexity to Meaningful Interactions

Smart objects, humans, software. We are all part of the same complex environment. It is up to designers to create meaningful experiences for people within this environment. This was the assignment for the 30 Interactive Environment Minors this year. Discover what they came up with.

26 januari 2023

Ena Voûte Design Engineering Excellence Scholarship (2023)

Each year TU Delft faculties offer a small number of scholarships with the aim of attracting the world’s brightest students. From 2023 onwards, IDE’s bursary will be known as the Ena Voûte Design Engineering Excellence Scholarship in honour of the faculty’s former dean and current Pro Vice Rector of International Affairs for TU Delft.

IO in de media – week 4

IO in de media - week 4

26 januari 2023

IO-publicatie hoogtepunten (Week 4 2023)

12 januari 2023

IO-publicatie hoogtepunten (Week 2 2023)

06 december 2022

IO-alumni behalen 1e en 3e plaats in 2022 KVK Innovatie Top 100

De bedrijven SenseGlove en Pieter Pot, opgericht door IO-alumni behalen de 1e en 3e plaats in de KVK Innovatie Top 100 van 2022.

17 november 2021

Delft Design-alumnus Jerry de Vos wint James Dyson Award duurzaamheidsprijs

Jerry de Vos heeft met zijn Plastic Scanner een handzaam apparaatje ontworpen waarmee je snel kunt zien van welk soort plastic iets gemaakt is. Informatie die belangrijk is voor hergebruik en recycling van het wereldwijd groeiende plastic afval.

31 maart 2021

Jeremy Faludi wins 2021 Sustainable Practice Impact Award

In recognition of his work in the field of Design for Sustainability, Assistant Professor Jeremy Faludi has been chosen as the worthy recipient of VentureWell’s 2021 Sustainable Practice Impact Award. His teaching, research and publications have given students, professionals and faculties access to invaluable sustainable design tools, methods and mind-sets, contributing to a positive change.

04 februari 2021

IO-studente Frédérique Valk wint PFZW Design Award

Frédérique Valk is de winnares van de PFZW Design Award 2020. Met haar multifunctionele blokkenmeubel wist Frédérique de vijfkoppige jury te overtuigen van de bijdrage die haar innovatieve idee kan leveren aan de fysieke ontlasting van medewerkers in de kinderopvang.

10 december 2020

IO-studente Natalie Wochner wint Facebook-Funka Accessibility Hackathon

Het Zweedse adviesbureau Funka heeft, samen met socialmedia-bedrijf Facebook, onlangs aangekondigd dat IO-masterstudente Natalie Wochner hun Accessibility Hackathon heeft gewonnen met haar 'Follow Me'-design. Deze navigatiegids voor mensen met een visuele beperking helpt hen om boodschappen te doen zonder dat ze uitgeput raken door te proberen een product te vinden.

12 november 2020

Human Factors NL scriptieprijs 2020 voor Lindsey Vermeer

Met haar exoskelet voor jongens met de spierziekte van Duchenne heeft IO-alumna Lindsey Vermeer de Human Factors NL scriptieprijs 2020 in de wacht gesleept. Haar ontwerp dat te zien was tijdens de Dutch Design Week dit jaar, omvat een hulpmiddel wat kan meegroeien met de jongens naarmate ze ouder worden. Vooral de interface en het gebruik van een videogame controller sloegen aan bij de doelgroep met spierdystrofie.