06 oktober 2022

Out of the Blue #26: Conversations on Design & AI

A design researcher and a doctor sit together for a coffee in a hospital café. They discuss and draw on a napkin what a joined education programme for designers and medical students could look like. What if doctors understood design for healthcare, and designers the healthcare world?

04 oktober 2022

Zijn oesters de parel aan de kroon voor rifherstel?

29 september 2022

Knowledge sharing platform CIRCONNECT goes live

Last week, fifteen organisations, including IDE (represented by our Design for Sustainability and Circular Product Design sections), celebrated the launch of CIRCONNECT – an online knowledge platform for circular design. The platform will act as a central location where knowledge and experience in the field of circular design is shared and developed together. The website already contains nearly 100 knowledge contributions from the CIRCONNECT partners. The contact person for this project is IDE’s Bas Flipsen.

Design United at Dutch Design Week 2022

Dutch Design Week (DDW): it’s one of the highlights of the European design calendar and an event in which IDE design research plays a prominent role together with 4TU.Design United. This year, DDW runs from 22-30 October and as is tradition, you can expect a stellar programme from Design United featuring researchers and projects from IDE and TU Delft. Keep your eyes peeled for the next newsletter, where we'll cover what else you can expect from Dutch Design Week.

IO in de media – week 39

22 september 2022

IO in de media – week 38

17 november 2021

Delft Design-alumnus Jerry de Vos wint James Dyson Award duurzaamheidsprijs

Jerry de Vos heeft met zijn Plastic Scanner een handzaam apparaatje ontworpen waarmee je snel kunt zien van welk soort plastic iets gemaakt is. Informatie die belangrijk is voor hergebruik en recycling van het wereldwijd groeiende plastic afval.

31 maart 2021

Jeremy Faludi wins 2021 Sustainable Practice Impact Award

In recognition of his work in the field of Design for Sustainability, Assistant Professor Jeremy Faludi has been chosen as the worthy recipient of VentureWell’s 2021 Sustainable Practice Impact Award. His teaching, research and publications have given students, professionals and faculties access to invaluable sustainable design tools, methods and mind-sets, contributing to a positive change.

04 februari 2021

IO-studente Frédérique Valk wint PFZW Design Award

Frédérique Valk is de winnares van de PFZW Design Award 2020. Met haar multifunctionele blokkenmeubel wist Frédérique de vijfkoppige jury te overtuigen van de bijdrage die haar innovatieve idee kan leveren aan de fysieke ontlasting van medewerkers in de kinderopvang.

10 december 2020

IO-studente Natalie Wochner wint Facebook-Funka Accessibility Hackathon

Het Zweedse adviesbureau Funka heeft, samen met socialmedia-bedrijf Facebook, onlangs aangekondigd dat IO-masterstudente Natalie Wochner hun Accessibility Hackathon heeft gewonnen met haar 'Follow Me'-design. Deze navigatiegids voor mensen met een visuele beperking helpt hen om boodschappen te doen zonder dat ze uitgeput raken door te proberen een product te vinden.

12 november 2020

Human Factors NL scriptieprijs 2020 voor Lindsey Vermeer

Met haar exoskelet voor jongens met de spierziekte van Duchenne heeft IO-alumna Lindsey Vermeer de Human Factors NL scriptieprijs 2020 in de wacht gesleept. Haar ontwerp dat te zien was tijdens de Dutch Design Week dit jaar, omvat een hulpmiddel wat kan meegroeien met de jongens naarmate ze ouder worden. Vooral de interface en het gebruik van een videogame controller sloegen aan bij de doelgroep met spierdystrofie.

11 november 2020

Red Dot Award voor Nitin Gurram

Opnieuw felicitaties voor IO-alumnus Nitin Gurram, die de prestigieuze Red Dot Award in de categorie Design Concept heeft gewonnen voor zijn afstudeerproject Foxpat Surgical Trainer. Eerder dit jaar won hij voor dit project ook een iF Design Talent Award en de zilveren award in de A' Design Award & Competition.

/* */