01 december 2021

Digitale Open Dagen TU Delft bij IDE: Recap

Vanwege de beperkingen van COVID-19 moesten de Open Dagen van de TU Delft digitaal. Gelukkig kon het IDE-team op zaterdag 20 november een versnelling hoger schakelen en een bomvolle digitale agenda samenstellen voor aankomende IDE-studenten!

01 december 2021

IO in de media – week 48

25 november 2021

WeScope takes home BraunPrize 2021

On Thursday 18 November, the IPD master’s students behind the WeScope project received some fantastic news – their device had won a BraunPrize 2021. The WeScope is an open source, low-cost digital microscope designed to help train medical students in Sub-Saharan Africa. Keep reading to find out more about their project and how you can help them win the “public vote” award.

25 november 2021

IO in de media – week 47

18 november 2021

Season 3 of IDE’s podcast ‘Out of the Blue’ is finally here!

We are back with season 3 of the Delft Design podcast Out of the Blue! This season we’re tackling healthcare, mobility and sustainability – with three episodes dedicated to each topic. Producer Marc joins Ianus as this season’s co-host. In episode #20, they chat with Flora Poppelaars (sustainability consultant, circular economy expert, and Delft design PhD graduate) about the stages of circularity, why smartphones are the perfect case study, and heavy metal covers of infectious Disney songs.

18 november 2021

TU Delft Open Campus Days goes digital

Due to the latest COVID-19 restrictions, TU Delft’s Open Campus Days have had to go digital. Luckily, the IDE team has been able to shift gears and we now have a packed digital agenda for prospective IDE students on Saturday 20 November! To find out what we have planned...

17 november 2021

Delft Design-alumnus Jerry de Vos wint James Dyson Award duurzaamheidsprijs

Jerry de Vos heeft met zijn Plastic Scanner een handzaam apparaatje ontworpen waarmee je snel kunt zien van welk soort plastic iets gemaakt is. Informatie die belangrijk is voor hergebruik en recycling van het wereldwijd groeiende plastic afval.

31 maart 2021

Jeremy Faludi wins 2021 Sustainable Practice Impact Award

In recognition of his work in the field of Design for Sustainability, Assistant Professor Jeremy Faludi has been chosen as the worthy recipient of VentureWell’s 2021 Sustainable Practice Impact Award. His teaching, research and publications have given students, professionals and faculties access to invaluable sustainable design tools, methods and mind-sets, contributing to a positive change.

04 februari 2021

IO-studente Frédérique Valk wint PFZW Design Award

Frédérique Valk is de winnares van de PFZW Design Award 2020. Met haar multifunctionele blokkenmeubel wist Frédérique de vijfkoppige jury te overtuigen van de bijdrage die haar innovatieve idee kan leveren aan de fysieke ontlasting van medewerkers in de kinderopvang.

10 december 2020

IO-studente Natalie Wochner wint Facebook-Funka Accessibility Hackathon

Het Zweedse adviesbureau Funka heeft, samen met socialmedia-bedrijf Facebook, onlangs aangekondigd dat IO-masterstudente Natalie Wochner hun Accessibility Hackathon heeft gewonnen met haar 'Follow Me'-design. Deze navigatiegids voor mensen met een visuele beperking helpt hen om boodschappen te doen zonder dat ze uitgeput raken door te proberen een product te vinden.

12 november 2020

Human Factors NL scriptieprijs 2020 voor Lindsey Vermeer

Met haar exoskelet voor jongens met de spierziekte van Duchenne heeft IO-alumna Lindsey Vermeer de Human Factors NL scriptieprijs 2020 in de wacht gesleept. Haar ontwerp dat te zien was tijdens de Dutch Design Week dit jaar, omvat een hulpmiddel wat kan meegroeien met de jongens naarmate ze ouder worden. Vooral de interface en het gebruik van een videogame controller sloegen aan bij de doelgroep met spierdystrofie.

11 november 2020

Red Dot Award voor Nitin Gurram

Opnieuw felicitaties voor IO-alumnus Nitin Gurram, die de prestigieuze Red Dot Award in de categorie Design Concept heeft gewonnen voor zijn afstudeerproject Foxpat Surgical Trainer. Eerder dit jaar won hij voor dit project ook een iF Design Talent Award en de zilveren award in de A' Design Award & Competition.