08 april 2021

LandShapes: gemaakt om echt te lijken

Masterstudent Design for Interaction Frederik Ueberschär laat in zijn interactieve installatie LANDSHAPES kunstmatige intelligentie niet bestaande satellietbeelden van het aardoppervlak creëren. Mensen kunnen die landschappen veranderen. Zo wil hij ze op een speelse manier emotioneel betrekken bij klimaatverandering.

IO in de media – week 14

08 april 2021

Triceratops skull lighting design leads to [d]arc nomination

Skull 21 has been shortlisted for the 2020 [d]arc award Art: Low Budget category. IDE researchers and students employed various lighting tech-nologies and techniques to convey the life and times of the triceratops skull, an exhibition at TU Delft’s Science Museum.

01 april 2021

James Dyson Award – Gezocht: probleemoplossers

De inschrijvingen van de James Dyson Award zijn weer geopend. Ben jij een probleemoplosser? Doe dan mee met deze design wedstrijd!

01 april 2021

IO in de media – week 13

31 maart 2021

Jeremy Faludi wins 2021 Sustainable Practice Impact Award

In recognition of his work in the field of Design for Sustainability, Assistant Professor Jeremy Faludi has been chosen as the worthy recipient of VentureWell’s 2021 Sustainable Practice Impact Award. His teaching, research and publications have given students, professionals and faculties access to invaluable sustainable design tools, methods and mind-sets, contributing to a positive change.

31 maart 2021

Jeremy Faludi wins 2021 Sustainable Practice Impact Award

04 februari 2021

IO-studente Frédérique Valk wint PFZW Design Award

Frédérique Valk is de winnares van de PFZW Design Award 2020. Met haar multifunctionele blokkenmeubel wist Frédérique de vijfkoppige jury te overtuigen van de bijdrage die haar innovatieve idee kan leveren aan de fysieke ontlasting van medewerkers in de kinderopvang.

10 december 2020

IO-studente Natalie Wochner wint Facebook-Funka Accessibility Hackathon

Het Zweedse adviesbureau Funka heeft, samen met socialmedia-bedrijf Facebook, onlangs aangekondigd dat IO-masterstudente Natalie Wochner hun Accessibility Hackathon heeft gewonnen met haar 'Follow Me'-design. Deze navigatiegids voor mensen met een visuele beperking helpt hen om boodschappen te doen zonder dat ze uitgeput raken door te proberen een product te vinden.

12 november 2020

Human Factors NL scriptieprijs 2020 voor Lindsey Vermeer

Met haar exoskelet voor jongens met de spierziekte van Duchenne heeft IO-alumna Lindsey Vermeer de Human Factors NL scriptieprijs 2020 in de wacht gesleept. Haar ontwerp dat te zien was tijdens de Dutch Design Week dit jaar, omvat een hulpmiddel wat kan meegroeien met de jongens naarmate ze ouder worden. Vooral de interface en het gebruik van een videogame controller sloegen aan bij de doelgroep met spierdystrofie.

11 november 2020

Red Dot Award voor Nitin Gurram

Opnieuw felicitaties voor IO-alumnus Nitin Gurram, die de prestigieuze Red Dot Award in de categorie Design Concept heeft gewonnen voor zijn afstudeerproject Foxpat Surgical Trainer. Eerder dit jaar won hij voor dit project ook een iF Design Talent Award en de zilveren award in de A' Design Award & Competition.

05 november 2020

iF Design Award voor Stacey Yip

Hoe voorkom je dat afgedankte kinderknuffels op de afvalberg belanden? MSc student Stacey Yip onwikkelde Pecu: een doet-het-zelf kit voor ouders, waarmee ze een pluche dieren nieuw leven kunnen geven. Door nieuwe eigenschappen toe te voegen aan de knuffels gaan ze langer mee en komen ouders en kinderen in gesprek over de impact van menselijk activiteit op dieren. Hiermee heeft ze een prestigieuze iF Design Award gewonnen.