03 maart 2024

Onderzoek naar omgevingsgeluid bij kinder-IC ontvangt NWO-financiering

Omgevingsgeluid heeft een grote invloed op menselijke gezondheid, zowel binnen als buitens. Maar we hebben nog niet de technologie om de kwaliteit van omgevingsgeluid te meten. Dat kan een negatieve impact hebben in kritieke zorgomgevingen zoals een kinder-IC. IO Universitair hoofddocent Elif Ozcan Vieira en haar partners ontvangen nu NWO-fonds om dit op te lossen.

IO alumnus Britt Müller genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs 2024

Wat schuilt er allemaal achter de deuren van een kinderziekenhuis? Het is best spannend als je dat niet weet. Maar wat als je toch op voorhand even binnen kan spieken? Britt Müller weidde er haar afstudeerproject bij Industrieel Ontwerpen aan. Met haar ‘Even Spieken’ spel dat ze heeft ontworpen voor de Hospital Hero app is ze nu genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2024.

Four grants awarded to IDE projects by Open Education Stimulation Fund

The Open Education Stimulation Fund (OESF) 2023 has awarded grants to four project proposals by IDE educators and researchers. A total of 13 TU Delft proposals have received the grant. The OESF encourages TU Delft staff to innovate their teaching with open educational resources and practices.

21 februari 2024

IO-publicatie hoogtepunten (Week 8 2024)

IO-onderzoekers hebben hard gewerkt aan de publicatie van hun onderzoek. Tot de hoogtepunten van deze week behoren twee artikelen van promovendus Mahshid Hasankhani, hoogleraar Jo van Engelen, universitair docent Sine Celik en hoogleraar Jan Carel Diehl die zich richten op waterstof en inzichten bieden uit 59 initiatieven en discussies met meer dan 30 experts.

21 februari 2024

IO in de media (Week 8 2024)

IO in de media (Week 8 2024) - Lees meer over ons onderzoek, onderwijs en personeel via deze artikelen.

19 februari 2024

Three sustainability-led projects receive NWO-KIC grants

Researchers at the TU Delft | Faculty of Industrial Design Engineering have been granted NWO-KIC funding for three separate projects. Two projects focus on repairability and one tackles the challenge of reusable packaging. The IDE researchers involved are Ruth Mugge, Ruud Balkenende, Lise Magnier, Sonja van Dam and Conny Bakker. Keep reading to find out more about each of the three projects.

14 februari 2024

Gezonder worden door slim gamedesign

Valentijn Visch bedenkt oplossingen die mensen moeten motiveren om aandacht te hebben voor hun gezondheid. Hij gebruikt hier technieken voor zoals gamedesign en interactive storytelling. Samenwerking met onderzoekers binnen en buiten de TU Delft staat voor hem centraal. “Steeds meer health onderzoekers willen er een designer bij.”

Delft Design Stories