Delft Design begint altijd met vragen stellen.

Hoe maken we dit duurzaam? Wie wordt hierdoor beïnvloed? Waar ligt op de oplossingsruimte? Hoe kunnen we voorbereiden op toekomstscenario’s?
Wat is design?

 

Op de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO) van de TU Delft zijn we experts in dit soort vragen beantwoorden. Het is een expertise waaraan we al meer dan een halve eeuw schaven. Ruim 350 wetenschappers ontwikkelen deze kennis voor onze 2.000+ ontwerpstudenten en designers over de hele wereld, zodat zij impact kunnen maken met design.


Hoe we dit doen?

We geloven dat impactvol design methodologisch en sociaal is, geen solo-activiteit. We gaan systematisch te werk en leunen niet op individuele invallen. De uitdagingen waar we als mensheid voor staan, wereldwijd maar ook bij jou in de buurt, zijn hiervoor simpelweg te complex geworden. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, gezondheid, mobiliteit en kunstmatige intelligentie. Individuele Eurekamomenten zijn simpelweg niet goed genoeg.

Met ons ontwerponderzoek ontwikkelen we methodes en technieken die de sleutels vormen voor ontwerpers. Zij combineren hiermee inzichten in technische en ecologische ontwikkelingen, en ook kennis over de mens en de aard van onze organisaties. Ze bieden een raamwerk waarin impactvol design vorm kan aannemen – als een eerste schets of prototype bijvoorbeeld- zodat het ervaren en geëvalueerd kan worden als een product, (digitale) dienst of strategie.

De kennis die wij bouwen en de essentiële methodologieën zijn de fundering onder onze wetenschappelijke impact gedreven aanpak – de brandende vlam van Delft Design.

Students in front of the faculty

Ontdek meer