Afdelingen

Sustainable Design Engineering

SDE richt zich op het toepassen van responsieve technologieën bij het ontwikkelen en ontwerpen van nieuwe producten en diensten. De dynamiek op dit gebied wordt vooral bepaald door het tempo van de veranderingen in de samenleving, waarin nieuwe ontwikkelingen in menselijke behoeften en technologische mogelijkheden elkaar snel opvolgen.

Meer informatie

Human-Centered Design

De afdeling Human-Centered Design (HCD) huisvest de disciplines ergonomie (menselijke factoren) en ontwerp (vormgeving). De nadruk ligt op interactie tussen gebuiker en product. Belangrijke aspecten zijn expressiviteit, bruikbaarheid en esthetica, de betekenis voor de gebruiker, de plaats van vormgeving en ontwerpen in sociaal-culturele context.

Meer informatie

Design, Organisation and Strategy

Design, Organisation and Strategy (DOS) verzorgt onderwijs voor de faculteit. Daarbij verricht DOS onderzoek op het gebied van de bedrijfskunde van de productontwikkeling. De belangrijkste onderwerpen zijn marketing en consumentenonderzoek, management en organisatie. Ontwerpmethodologie heeft speciale nadruk.

Meer informatie

Ondersteunende diensten

De ondersteunende staf van de faculteit Industrieel Ontwerpen ondersteunt beleid (uitvoering) en bestuur van de faculteit. Ook worden docenten begeleid op het gebied van onderwijsontwikkeling.

Meer informatie