BEST Delft

BEST staat voor the Board of European Students of Technology. Wij zijn een groeiend, internationaal, jong en innovatief studentennetwerk verspreid over heel Europa.

BEST is een non-profit en niet-politieke organisatie, opgericht door studenten van de beste technische universiteiten in Europa. Sinds 1989 versterken we de verbinding tussen universiteiten, bedrijven en studenten en ondersteunen we studenten bij het bereiken van hun volledige potentieel.

We herkennen dat kunnen werken in een multiculturele omgeving een essentiële kwaliteit is van een toekomstige ingenieur, daarom moedigen we studenten aan om hun internationale ervaring te verbreden, hun comfort zone uit te breiden en hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen in nieuwe, onbekende situaties te oefenen. Door onze visie - Empowered diversity - tracht BEST diversiteit te promoten en like-minded studenten met dezelfde doelen samen te brengen.

Onze missie - Developing students - uit zich door middel van het aanleren en trainen van verschillende technische en niet-technische vaardigheden tijdens onze evenementen en workshops. Evenementen zoals courses on technology, engineering competitions, case studies en corporate workshops. Wij bieden een omgeving aan die creativiteit stimuleert, zelfverbetering beloont en persoonlijke vaardigheden verrijkt, resulterend in een cultuur van inspiratie en motivatie.

Onze prioriteit is het aanbieden van kwalitatieve diensten voor studenten in heel Europa. Zo slagen we erin om alle partners in de "studenten - bedrijven - universiteit" driehoek  dichter bij elkaar te brengen.

Actieve leden van BEST nemen ook deel aan tal van andere BEST-meetings en helpen met het plannen, organiseren en uitvoeren van al onze evenementen en services (workshops, trainings, symposia, algemene vergaderingen, ...) waar ze veel kennis en ervaring opdoen die ze in hun verdere carrière zeker nog kunnen gebruiken. (projectmanagement, teamwork, leadership, communication, ...).

BEST Delft

Type
Culture/International

Target audience
Bachelor/Master/PhD/PD Eng

Projecten

EBEC Delft

De European BEST Engineering Competition (EBEC) is een teamcompetitie met zowel een team design als een case study categorie. Na de lokale competitie stoten de winnaars door naar de regionale (Benelux) competitie en mogelijk zelfs tot de Europese finale. Het geeft studenten de mogelijkheid om hun vindingrijkheid op de proef te stellen en de kennis die ze tijdens hun studie hebben opgedaan in de praktijk te gebruiken. De opdrachten worden aangeboden door onze corporate partners en presenteren vaak real-life problemen die het bedrijf zelf is tegengekomen en waar ze graag een innovatieve out-of-the box oplossing voor zien. EBEC is een project dat zich richt op alle technische studenten, ongeacht hun studierichting, en biedt een kwalitatieve inhoud en een waardevolle ervaring.;

BEST Courses

Doorheen hele jaar organiseert BEST verschillende cursussen waar technische de kans krijgen om hun vakgebied aan te vullen, een nieuwe ervaring op te doen,hun eerste stappen te zetten in een internationale carrière, hun internationale ervaring te vergroten en natuurlijk ook om plezier te hebben. Elk BEST evenement wordt bijgewoond door technische studenten van over heel Europa die iets gemeen hebben: Ze willen naast hun gewone opleiding nog meer een unieke ervaringingen beleven.

International Gatherings

Onze leden nemen ook regelmatig deel aan internationale evenementen waarin ze een uitgebreid netwerk van vrienden en collega's op kunnen bouwen.

Trainings for Members

We ontwikkelen studenten door middel van aanvullende trainingen in zowel soft en hard skills.

Athens Week

BEST Delft voorziet de sociale activiteiten tijdens het ATHENS programma in Delft.

Groepen

Core Teams

We beheren onze werking door middel van skill-based core teams. Ieder core team focust zich op een specifiek onderdeel van onze werking waaronder: Public Relations, Corporate Relations, Human Resources, etc. In deze groepen kunnen nieuwe leden zich ontwikkelen onder leiding van meer ervaren leden en trainers. Deze core teams zijn zo gestructureerd dat de leden zich kunnen betrekken bij uitdagende activiteiten die cruciaal zijn voor de werking van onze organisatie en waarin ze vaardigheden kunnen ontwikkelen die nuttig zijn voor een toekomstige internationale carrière.
/* */