BEST Delft

BEST staat voor the Board of European Students of Technology. Wij zijn een groeiend, internationaal, jong en innovatief studentennetwerk verspreid over heel Europa.

BEST is een non-profit en niet-politieke organisatie, opgericht door studenten van de beste technische universiteiten in Europa. Sinds 1989 versterken we de verbinding tussen universiteiten, bedrijven en studenten en ondersteunen we studenten bij het bereiken van hun volledige potentieel.

We herkennen dat kunnen werken in een multiculturele omgeving een essentiële kwaliteit is van een toekomstige ingenieur, daarom moedigen we studenten aan om hun internationale ervaring te verbreden, hun comfort zone uit te breiden en hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen in nieuwe, onbekende situaties te oefenen. Door onze visie - Empowered diversity - tracht BEST diversiteit te promoten en like-minded studenten met dezelfde doelen samen te brengen.

Onze missie - Developing students - uit zich door middel van het aanleren en trainen van verschillende technische en niet-technische vaardigheden tijdens onze evenementen en workshops. Evenementen zoals courses on technology, engineering competitions, case studies en corporate workshops. Wij bieden een omgeving aan die creativiteit stimuleert, zelfverbetering beloont en persoonlijke vaardigheden verrijkt, resulterend in een cultuur van inspiratie en motivatie.

Onze prioriteit is het aanbieden van kwalitatieve diensten voor studenten in heel Europa. Zo slagen we erin om alle partners in de "studenten - bedrijven - universiteit" driehoek  dichter bij elkaar te brengen.

Actieve leden van BEST nemen ook deel aan tal van andere BEST-meetings en helpen met het plannen, organiseren en uitvoeren van al onze evenementen en services (workshops, trainings, symposia, algemene vergaderingen, ...) waar ze veel kennis en ervaring opdoen die ze in hun verdere carrière zeker nog kunnen gebruiken. (projectmanagement, teamwork, leadership, communication, ...).

BEST Delft

Type
Culture/International

Target audience
Bachelor/Master/PhD/PD Eng

Projecten

Engineering Competition

De European BEST Engineering Competition (EBEC) is team wedstrijd waar groepen in twee of meer categorieën kunnen meedoen en na de lokale rond in Delft kunnen doorstoten naar de regionale ronde en misschien zelfs de Europese finale! Het biedt studenten de kans om al hun opgedane technische kennis en hun vindingrijkheid in toepassing kunnen brengen door real-life problemen op te lossen die aangeboden worden door onze professionele partners. EBEC is een initiatief voor alle technische studenten, ongeacht hun achtergrond of studie.

BEST Courses

Doorheen het hele jaar organiseert BEST verschillende uitwisselings cursussen waar technische studenten de kans krijgen om hun vakgebied aan te vullen, een nieuwe internationale ervaring op te doen, hun eerste stappen te zetten in een internationale carrière en natuurlijk ook om plezier te hebben.
Aan iedere BEST course nemen 20-30 ingenieursstudenten deel die allemaal één eigenschap gemeenschappelijk hebben: Ze willen meedoen aan een unieke ervaring, anders dan het dagelijkse universiteitsleven.

International Evenings

Tijdens onze internationale avonden bieden we de kans aan alle deelnemers om hun eigen cultuur voor te stellen en te delen door middel van dans, eten en muziek uit hun thuisland.

Your Family away from home

"Deze groep heeft me zoveel prachtige kansen gegeven om mezelf te ontwikkelen, zowel op vlak van nuttige soft skills als persoonlijk connecties, en allemaal met onvergetelijke herinneringen. Echt een tweede thuis". - Veena Madhu. BEST Delft Full Member

Motivational Weekend

We organiseren we ook weekend trips om samen soft skill trainings en mentor workshops te volgen, tot rust te komen in de natuur en samen bonding activities te organiseren.

Groepen

Core Teams

We beheren onze werking door middel van skill-based core teams. Ieder core team focust zich op een specifiek onderdeel van onze werking waaronder: Public Relations, Corporate Relations, Human Resources, etc. In deze groepen kunnen nieuwe leden zich ontwikkelen onder leiding van meer ervaren leden en trainers. Deze core teams zijn zo gestructureerd dat de leden zich kunnen betrekken bij uitdagende activiteiten die cruciaal zijn voor de werking van onze organisatie en waarin ze vaardigheden kunnen ontwikkelen die nuttig zijn voor een toekomstige internationale carrière.
Marketing, Networking, Project Management en Grafisch ontwerp zijn enkele voorbeelden van skills die onze leden verwerven naast hun academische studies.