Parkeerbeleid

TU Delft Campus

Als onderdeel van een bredere visie op mobiliteit en de bereikbaarheid van de campus, werkt de TU Delft aan parkeerregulering. Deze regulering zal gelden voor een groot deel van de campus: het parkeerterrein bij de faculteit Bouwkunde en het gebied tussen de Jaffalaan / Rotterdamseweg / Heertjeslaan / Huismansingel / Schoemakerstraat. Het nieuwe parkeerbeleid wordt naar verwachting vanaf het collegejaar 2023/2024 ingevoerd op de campus.

De uitgangspunten:

  1. We gaan van vele losse parkeerplekken verspreid over de campus, naar zes gemakkelijk te bereiken parkeerlocaties aan de randen van de campus.
  2. Als automobilist vind je vanaf de campusring, met behulp van dynamische parkeerverwijzing, snel een vrije parkeerplek.
  3. Het aantal bezette parkeerplaatsen wordt geteld aan de hand van een digitaal toegangssysteem, zo weet je als automobilist direct waar nog vrije parkeerplaatsen zijn.
  4. Bij de ingangen van de parkeerlocaties staan slagbomen. Hieronder lees je hier meer over.
  5. Alle parkeerlocaties bevinden zich op loopafstand van het gebouw waar je moet zijn.

Hieronder zie je wat het parkeerbeleid per doelgroep betekent.

Verschillende doelgroepen parkeerbeleid:

Wat verandert er voor jou?

Je kan van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur voor een maximum van 48 uur aaneengesloten gratis parkeren op de parkeerlocaties P1 t/m P6. Wil je langer parkeren? Dan parkeer je tegen betaling conform het parkeertarief van € 2,00 per uur, met een maximum van €10,00 per dag.

Hoe kan jij straks in- en uitrijden

Er zijn twee mogelijkheden om in-en uit te rijden bij de slagboom.

  1. Houd je TU Delft campuskaart tegen de paslezer van de slagboom;
  2. Laat het kenteken van jouw auto koppelen aan jouw campuskaart. Hierdoor is het mogelijk om op kenteken in- en uit te rijden op de parkeerlocaties. De aanmelding voor jouw kenteken gaat via een selfserviceportaal. Binnenkort vind je hier de registratielink. 

Frequently Asked Questions (FAQ) Studenten en medewerkers: 

Wat verandert er voor jou?

Medewerkers van huurders binnen de campusring mogen van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur voor een maximum van 48 uur achtereenvolgend gratis parkeren op de parkeerlocaties P1 t/m P6.

Hoe kan jij straks in-en uitrijden?

Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen twee doelgroepen:

Frequently Asked Questions (FAQ) huurders van bedrijven op de campus:

Frequently Asked Questions (FAQ) medewerkers van bedrijven op de campus:

Wat verandert er voor jou?

Leveranciers of dienstverleners met een langlopend contract (> 6 maanden) komen in aanmerking voor parkeerrechten om hun medewerkers (gratis) te laten parkeren.  Ben je leverancier of dienstverlener zonder langlopend contract? Dan kun je op de campus parkeren op de parkeerlocaties P1 t/m P6 tegen dezelfde voorwaarden als bezoekers (zie “ben je bezoeker van de campus”).

Hoe kan jij straks in-en uitrijden?

Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen drie doelgroepen:

Wat verandert er voor jou?

Bewoners (en bezoekers van bewoners) maken voornamelijk gebruik van de openbare parkeerplaatsen op de campus. Dit zijn de parkeerplaatsen buiten één van de eerdergenoemde zes parkeerlocaties (aan de rand van de campus). Als bewoner kun je een vergunning aanvragen bij ParkerenDelft (aan te schaffen vanaf maandag 9 januari 2023) om te parkeren op de openbare parkeerplaatsen.

Hoe kan jij straks in-en uitrijden?

Er wordt hierin onderscheid gemaakt in drie doelgroepen bewoners/bezoekers: 

Frequently Asked Questions (FAQ) van bewoners op de campus:

Wat verandert er voor jou?

Bezoekers van de campus kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 tegen betaling gebruikmaken van de parkeervoorzieningen op de campus van de TU Delft.
Buiten deze tijden en op weekend- en feestdagen is het toegangssysteem (slagbomen) wel in werking, maar is parkeren vooralsnog voor iedereen gratis.

Hoe kan jij straks in-uitrijden?

  • Bezoekers betalen per uur. Het parkeertarief is € 2,00 per uur, met een maximumtarief van €10,00 per dag. Daarnaast kan je de eerste 30 minuten altijd vrij parkeren (en uitrijden).

  • In sommige gevallen kunnen organisatieonderdelen van de TU Delft, bedrijven en huurders aanspraak maken op een uitrijkaart waardoor bezoekers gratis (of met korting) kunnen parkeren.

Meer weten?

Als je meer informatie wilt over het nieuwe parkeerbeleid? Bekijk dan ook eens ons overzicht met Frequently Asked Questions (FAQ) hieronder. Is jouw vraag nog niet (volledig) beantwoord? Mail jouw vraag dan naar mobility@tudelft.nl.

Algemene Frequently Asked Questions (FAQ) over parkeerbeleid