Kwaliteitszorg

Vak evaluaties bij EWI: wij waarderen je mening!

Bij EWI willen we jou als student de beste kwaliteit van onderwijs bieden. Daarom evalueren we onze vakken en programma's regelmatig. Jouw feedback telt, dus laat ons weten wat je ervan vindt!

We evalueren onze vakken via Evasys enquĂȘtes en we organiseren regelmatig studenten panels. Vakken worden geĂ«valueerd met een enquĂȘte via Brightspace. Dit gebeurt voor:

  • BSc: alle vakken jaarlijks
  • Minor: alle vakken jaarlijks
  • MSc: core vakken jaarlijks, keuzevakken/specialisatie vakken iedere 3 jaar.

Voor BSc vakken wordt na afloop van de examens een aparte enquĂȘte verspreid ter evaluatie van het examen. Op deze manier kunnen studenten feedback geven over de gehele cursus, inclusief het examen. Voor de MSc-vakken bevat de enquĂȘte ook vragen over het examen en daarom wordt deze na afloop van de examens verspreid. 

Studentenpanels & focusgroepen

Als je geĂŻnteresseerd bent in het geven van live feedback over de vakken in je programma, kun je deelnemen aan online Studentenpanels. Je feedback wordt zeer gewaardeerd!

In week 3 of 4 van elk kwartaal organiseren we per cohort een online BSc Studentenpanel bijeenkomst (zgn. Collegeresponsiegroep). De data en tijden worden aangekondigd op Brightspace en zichtbaar gemaakt in My Timetable. De Commissaris  Onderwijs van de Studievereniging is voorzitter van de BSc Studentenpanels. De programmacoördinator van de BSc-opleiding is ook aanwezig bij de studentenpanels.

Voor MSc-studenten organiseren we twee keer per jaar een online studentenpanel (zgn. focusgroep). De eerste focusgroep is aan het einde van Q2 of aan het begin van Q3 (afhankelijk van het MSc-programma). De tweede bijeenkomst vindt plaats aan het einde van Q4. De exacte tijd en plaats wordt aangekondigd via Brightspace en zichtbaar gemaakt in My Timetable. De Master Coördinator zal de focusgroepen voorzitten.

Feedback

Na de evaluatie wordt alle feedback verzameld en gepresenteerd aan de verantwoordelijke docent. Met al deze informatie maakt de docent een plan voor het volgende jaar in overeenstemming met de Opleidingsdirecteur. Daarna worden de evaluatieresultaten en de beoogde verbeterplannen voor het vak gepubliceerd.  We streven ernaar om de resultaten in week 10 van het volgende kwartaal te publiceren.

Vanaf academisch jaar 2020/2021 worden de evaluatieresultaten gepubliceerd op de Brightspace-pagina van het BSc- of MSc-programma. De evaluatieresultaten van voorgaande jaren zijn te vinden op de Brightspace-pagina: Evaluaties TUD (toegang via zelfinschrijving).

Opmerking met betrekking tot de gedragscode van TUD: wees alstublieft fatsoenlijk en constructief in het geven van je feedback.