Schakelprogramma's

Wil je na het behalen van je HBO diploma een WO master volgen? Of wil je met een niet aansluitende Nederlandse WO bachelor overstappen naar een WO master op de faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)? Vaak zul je hiervoor een schakelopleiding moeten volgen. Welke stappen je moet nemen voordat je kunt starten aan een WO masteropleiding staat hier beschreven.

Voor meer informatie mail naar

Oriënteren

De eerste stap is oriënteren, de volgende acties kun je hiervoor ondernemen:

 • Bezoek het masterevent om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Houd de website in de gaten voor de data.
 • Kijk voor algemene toelatingseisen op: MSc met NL diploma (tudelft.nl) Check de website: welkemaster.nl
 • Voor de inhoud van de huidige schakelprogramma's kun je kijken op de studiegids pagina. http://www.studiegids.tudelft.nl (Klik op programma, kies de faculteit, opleidingstype: schakelprogramma en de gewenste opleiding).

 

Toelatingseisen en inschrijven

Aanmelden

Tussen 1 mei en 23 juni kun je een verzoek tot aanmelding doen via MSC-EEMCS@tudelft.nl:

 • Welke bachelor je hebt gedaan en aan welke instelling.
 • Voor welk schakelprogramma/master je wilt aanmelden (indien van toepassing de track vermelden).
 • Een vakkenlijst met cijfers te sturen van het programma van je huidige opleiding. Heb je al vakken gevolgd aan de TU Delft? Graag ook een cijferlijst hiervan meesturen.
 • Een korte motivatie (max 200 woorden) waarom jij denkt in aanmerking te komen voor de schakelopleiding.    

Inschrijven (na goedkeuring aanmelding)

Om je inschrijving compleet te maken, zijn de volgende punten van belang.

 • Als je voor 23 juni je verzoek tot aanmelding hebt gemaild, ontvang je voor 1 juli het rapportageformulier wanneer je verzoek is goedgekeurd. We verzoeken je om het formulier ondertekend retour te sturen naar MSc-EEMCS@TUDelft.nl.  Verder krijg je uitleg hoe je je kunt inschrijven via studielink. Na ontvangst van het formulier zullen wij dit ondertekenen en doorsturen naar Admission.
 • Officiële documenten ((bewijs betaald collegegeld; gewaarmerkte kopieën van resultaten van bijv. wiskunde & Engels) dienen naar contactcentre-esa@tudelft.nl verstuurd te worden.
 • Wanneer alle formulieren en certificaten zijn ingeleverd en verwerkt wordt je inschrijving voltooid.
 • De status van je inschrijving kun je via Studielink in de gaten houden.
 • Meld je tijdig aan voor de toetsen wiskunde- en Engels, voor meer informatie hierover check deze website. Indien van toepassing kun je via dit mailadres checken of je eventueel in aanmerking komt voor een vrijstelling.

Start schakelprogramma

Start schakelprogramma

In studielink kun je nagaan of je inschrijving is voltooid. Wanneer je inschrijving compleet is, kun je beginnen met je schakelprogramma.

De eerste bijeenkomst is de schakelstartbijeenkomst. Voor deze bijeenkomst ontvang je een uitnodiging. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de start van je schakelprogramma en kun je al je vragen stellen over het schakelprogramma.

Deze schakelstartbijeenkomst vindt plaats op de campus in de week voor de start van het academisch jaar. De datum en tijdstip zal begin 2024 bekend worden gemaakt.

De vakinhoudelijke colleges starten op maandag 2 september 2024.
Let er op dat je de juiste studentgroep selecteert en zo je eigen rooster samenstelt op: https://mytimetable.tudelft.nl/. Doe dit vóór de start van je studiejaar om te voorkomen dat je colleges mist.
Tijdens je schakelopleiding kun je terecht bij de schakelmentor, de studieadviseur of de schakel coördinator voor vragen of problemen.  Mail: msc-eemcs@tudelft.nl