Studieadviseurs

Wat doet een studieadviseur?

Je bent altijd welkom om een afspraak in te plannen met de studieadviseur voor advies over persoonlijke en studie gerelateerde vragen. De studieadviseur biedt jou een luisterend oor en oordeelt niet. Daarbij worden alle voorgelegde kwesties vertrouwelijke behandeld. De studieadviseur kan ook wanneer nodig, jou doorverwijzen naar de juiste instanties.

Over welke onderwerpen en met welk vragen kun je bij de studieadviseur terecht? 

Studieplanning: loopt het toch anders dan verwacht en merk je dat je je doelen moet bijstellen? Hoe is dit concreet terug te zien in de vakken die je gaat volgen? De studieadviseur kan vragen beantwoorden met betrekking tot het studieprogramma en helpen met het maken van planningen voor je studie. Vooral ook om de planning van je studie realistisch te houden. 

Keuzes maken: prioriteiten maken is niet altijd even makkelijk in de praktijk. Keuzes maken en achter je keuzes staan is belangrijk, zowel in je studie als in het leven en erover praten, daar begint alles mee. De studieadviseur kan helpen met vragen over de minorkeuze, studiekeuze maar ook inzicht bieden in hoe het proces van kiezen te verbeteren.  

Effectief studeren: merk je dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt bij het studeren? Werk je hard maar krijg je toch niet het gewenste resultaat? Misschien wil je iets veranderen maar weet je niet hoe of ervaar je onnodig veel stress bij tentamens. Door een gesprek aan te gaan met de studieadviseur kun je je studie houding onderzoeken om te zien waar er ruimte is voor verbetering. Ook kun je kijken naar het aanbod van Career & Counselling.  

Bijzondere omstandigheden: er zijn omstandigheden die een grote impact kunnen hebben op je studievoortgang. Het is aan te raden tijdig de studieadviseur hiervan op de hoogte te stellen. De studieadviseur kan begeleiding bieden, oplossingen vinden en vragen beantwoorden met betrekking tot financiële ondersteuning als gevolg van persoonlijke omstandigheden. Voor meer informatie over bijzondere omstandigheden, ga onze <link studenten faculteiten ewi-studentenportal voorzieningen bijzondere-omstandigheden>pagina hiervoor.  

Omgaan met regelgeving: uiteraard kent de universiteit veel regels en reglementen. Pas op het moment dat je buiten de gebaande paden loopt, heb je ermee te maken en kan het zijn dat je daar wat hulp bij kan gebruiken. De studieadviseur kan je adviseren bij verzoeken aan de examencommissie en vragen beantwoorden met betrekking tot het BSA en RPF

Meer doen naast je studie: wil je in het bestuur van de studievereniging of extra programma’s erbij doen, zoals <link studenten faculteiten ewi-studentenportal onderwijs honours-programme>het Honours programma of een Dreamteam? De studieadviseur kan je hierbij ondersteunen door te helpen je studie te plannen en zaken te organiseren met de Examen Commissie.