Open Studio: Get inspired. Get creative.

Open Studio brengt alle disciplines van onze beeldende kunsten bij elkaar: keramiek, boetseren, pottenbakken, keramiek sieraden, zilverklei, tekenen en schilderen, modeontwerp, breien, fotografie analoog, zeefdrukken, houtbewerking en het ACTlab. Het geeft je de kans om onder begeleiding van onze assistenten aan je eigen creatieve projecten te werken en je te laten inspireren door de rest van de community.

Bij Open Studio is elke discipline vrij toegankelijk met een X-abonnement op vrijdagavond en zaterdagmiddag wanneer er een assistent aanwezig is voor jouw discipline. Het enige wat je hoeft te doen is je de dag van tevoren om 13:00 uur aanmelden. In de webshop vind je welke studio's dit weekend open zijn. Je bent welkom zolang je een gemiddeld of gevorderd niveau in je discipline hebt bereikt. Dit betekent dat je ofwel één of meerdere cursussen bij X hebt gedaan of je ervaring elders hebt opgedaan. De assistent is aanwezig om je te helpen indien nodig; om tips en advies te geven en ervoor te zorgen dat alle materialen en apparatuur op een verantwoorde en veilige manier worden gebruikt. Materialen zijn beschikbaar, maar zijn niet inbegrepen in de prijs van het X-abonnement en moeten worden betaald. In sommige studio's ben je ook welkom om je eigen materialen mee te nemen, meer informatie is verkrijgbaar bij de assistent.

Rooster & inschrijven

Let op: dit is alleen het rooster voor het wisselende ticketuur op zaterdag. Inschrijven voor Open Studio kan via de buttons hierboven naar de diverse disciplines.

De Open Studio valt onder ticketuren en is open voor iedereen met een X abonnement. De Open Studio wordt opengesteld op tijdstippen dat er een assistent aanwezig is. De assistent is er om te helpen waar nodig, om tips en advies te geven en om ervoor te zorgen dat alle materialen en apparatuur verantwoord en veilig worden gebruikt. Je kan je een dag voordat een Open Studio ticketuur beschikbaar gesteld wordt van te voren inschrijven, vanaf 13.00 uur. In de webshop zie je welke disciplines binnen de Open Studio open gaan.