Update coronavirus: een frisse start

Nieuws - 25 augustus 2021 - Communication

De persconferentie van vrijdag 13 augustus heeft geen grote gevolgen voor X. Dit betekent dat we het academische jaar kunnen starten met een nagenoeg volledig programma! Wel blijven de bestaande veiligheidsmaatregelen van kracht en geldt in veel binnenruimtes nog een maximaal aantal personen. Een deel van de kleedkamers en douches gaat weer open en ook komen er meer kluisjes beschikbaar.

Aanbod
Ben je benieuwd wat X per 6 september allemaal te bieden heeft? Bekijk hier het volledige aanbod. En… van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september heb je de mogelijkheid om een groot deel van ons aanbod gratis uit te proberen! Meer informatie over de Free Try-Outs vind je hier.

Veiligheidsmaatregelen
Ondanks de versoepelingen voor het onderwijs, blijven bij X de huidige veiligheidsmaatregelen van kracht. Dat betekent dat je bij X géén mondkapje hoeft te dragen maar wel 1,5 meter afstand dient te houden. Alleen bij alle team- en contactsporten mag je tijdens de activiteit de 1,5 meter afstand loslaten, denk aan voetbal, volleybal en dans. Ook blijft het maximaal aantal personen per ruimte van toepassing. Dit houdt met name in dat inschrijven en registratie voor een aantal onderdelen vereist blijft.

De reden dat we vasthouden aan de huidige veiligheidsmaatregelen is dat X geen onderwijs-gerelateerde activiteiten aanbiedt. We houden ons vast aan de regelgeving die van toepassing is voor publiek toegankelijke locaties, zoals de voorwaarden voor sportlocaties, culturele locaties en kunst- en cultuurbeoefening. We realiseren ons dat wij hiermee afwijken van de rest van de campus en dat zal even wennen zijn. Toch willen we je vragen hiervan bewust te zijn en de maatregelen bij X na te leven.

X-abonnement aanschaffen
Wil je een X-abonnement aanschaffen, dan is de makkelijkste manier om dit online te doen via de webshop. Wil je er liever één aanschaffen als je bij X bent? Dat kan natuurlijk ook. De aankoopzuilen in de entreehal (links van de hosts) zijn weer in gebruik genomen. Heb je hulp nodig bij de aanschaf, dan staan de hosts uiteraard voor je klaar om je te helpen.

Kluisjes, kleedkamers en douches
Overal waar de breedte van de gangen het toelaat om 1,5 meter afstand te houden, stellen we de kluisjes, kleedkamers en douches weer beschikbaar. Wel blijft het advies om zo min mogelijk spullen mee te nemen en je bij voorkeur thuis om te kleden voordat je naar X komt.