1168 resultaten
17 november 2017

Bericht van de Supervisory Board: Nicoly Vermeulen nieuwe Vice President Operations

Nicoly Vermeulen wordt Vice President Operations (VPO) in het College van Bestuur van de TU Delft. De Raad van Toezicht heeft Vermeulen benoemd per 1 januari 2018.

TU Delft spin-off Somnox start crowdfundingscampagne

De Delftse startup Somnox is vandaag een crowdfundingscampagne gestart om haar knuffelbare slaaprobot, bedoeld om mensen een betere nachtrust te bieden, op de markt te kunnen brengen.

Delfts studententeam wint wereldwijde Synthetische Biologie competitie

Studenten van de TU Delft hebben de International Genetically Engineered Machine (iGEM) wedstrijd in Boston gewonnen. Het team presenteerde afgelopen week hun idee voor een methode die snel en ter plekke antibioticaresistentie in bacteriën in melkvee kan aantonen. Zo kan de boer de behandeling (in het geval van een resistente bacterie) mogelijk aanpassen en onnodig antibioticagebruik verminderen

14 november 2017

Deltares en TU Delft tonen aan: wereldwijd minder doden door stormvloeden

In het verleden zagen we regelmatig stormvloeden (eventueel verergerd door hevige regenval) met veel doden. Voorbeelden zijn Katrina in 2005, met honderden slachtoffers, en Bangladesh in 1970 met ongeveer 300.000 doden door overstromingen. Ook in recente gevallen, zoals bij de orkanen Harvey en Irma, vielen er slachtoffers door overstromingen. Toch toont nieuw onderzoek van Deltares en de TU Delft aan dat er in de grote kuststeden relatief veel minder doden vallen door stormvloeden dan vroeger.

13 november 2017

GrapheneX start experimenten met grafeen als materiaal voor lichtzeil

GrapheneX, een team van vier jonge onderzoekers van de TU Delft, doet deze week een reeks experimenten in een gewichtloze omgeving. Het doel is om grafeen te testen als materiaal voor een zogeheten lichtzeil, waarmee mogelijk in de toekomst ruimtevaartuigen kunnen worden voortgestuwd. Ze hopen aan te tonen dat het ultradunne materiaal hiervoor geschikt is.

Schilderijenscanner blijkt veelbelovend nieuw CSI-instrument

Een bijzondere samenwerking van de TU Delft, het Rijksmuseum, de UvA en het NFI heeft geleid tot een nieuwe methode voor het vinden van verborgen forensische sporen en een publicatie in het vooraanstaande Nature open access journal Scientific Reports.

13 november 2017

Toerisme en luchtvaart maken Parijse doelen onhaalbaar

In het jaar 2100 vliegt de wereldbevolking negen keer zo veel kilometers als in 2015, en over dezelfde periode verdubbelt de gemiddelde reisafstand van alle toeristische reizen. De luchtvaart, voor 90% toerisme, ontkomt niet aan een sterke afname van de groei of zelfs geen groei, als we de klimaatdoelen willen halen. Dat zegt Paul Peeters, die op woensdag 15 november op dit onderwerp promoveert aan de TU Delft.

09 november 2017

Universiteitsfonds Delft presenteert de acht beste afstudeerders TU Delft 2017

09 november 2017

Nederlands leger zet sterk in op nieuwste radar technologie

‘Nederland Radarland’ is in 2002 opgezet en Defensie, Thales Nederland, TNO, TU Delft en het ministerie van Economische Zaken werken hierin samen om de modernste radars en sensoren te ontwikkelen.

08 november 2017

SURF onderwijsprijs voor Felienne Hermans

Felienne Hermans, docent Software Engineering, heeft vandaag een SURF Onderwijsaward ontvangen. SURF reikte tijdens haar Onderwijsdagen prijzen uit aan mensen die het verschil maken in onderwijsinnovatie. Hermans ontving de prijs in de categorie docenten voor haar inspanningen om studenten en kinderen te leren programmeren, en te onderzoeken hoe je dat het beste kunt doen.