1117 resultaten
16 augustus 2017

Wageningen University & Research en TU Delft lanceren masteropleiding grootstedelijke vraagstukken in Amsterdam

Vanaf september start in hartje Amsterdam MSc MADE: een multi-disciplinaire masteropleiding van de TU Delft en Wageningen University & Research, die hands-on aan de slag gaat met de grootstedelijke vraagstukken van Amsterdam en metropoolregio's wereldwijd. In samenwerking met AMS Institute verbindt de master wetenschappelijk onderwijs met de stad, haar burger en het bedrijfsleven, om samen een gezonde, leefbare en verbonden toekomststad te waarborgen.

14 augustus 2017

Hightech ligfiets studenten Delft en Amsterdam na testrit op snelweg klaar voor recordpoging

Op zondagochtend 13 augustus fietsten Aniek Rooderkerken en voormalig profwielrenster Iris Slappendel met meer dan 80 km/u over de A270 bij Helmond. Dit deden ze in de VeloX 7 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam. In september hopen ze in de Nevadawoestijn het vrouwelijk wereldsnelheidsrecord fietsen te verbreken.

08 augustus 2017

Spectaculaire filmbeelden met drones dankzij algoritme

Drones kunnen worden gebruikt voor het maken van bijzondere filmbeelden, maar dat soort shots zijn erg duur en hebben beperkingen. ETH Zürich en de TU Delft hebben nu een algoritme ontwikkeld waarmee een aantal drones samen de gewenste beelden kunnen schieten op een makkelijkere manier. Eerder deze week presenteerden de onderzoekers hun bevindingen op de SIGGRAPH Conferentie in Los Angeles.

06 augustus 2017

Studententeam Forze Delft pakt wereldprimeur met waterstofraceauto

Tijdens de Gamma Racing Day op 6 augustus 2017 heeft het studententeam Forze Hydrogen Electric Racing van de TU Delft deelgenomen aan een fossiele brandstofcompetitie op het TT circuit in Assen. De studenten deden dit met een 100% schone waterstof-elektrische auto. Hiermee zette het team een wereldprimeur met waterstof neer in de conventionele racewereld.

02 augustus 2017

Beter begrip van de quantumwereld met quantum dots

Quantumgedrag speelt een cruciale rol in belangrijke materiaaleigenschappen zoals supergeleiding en magnetisme.

27 juli 2017

5 Veni toekenningen voor onderzoek aan de TU Delft

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze week de Veni-beurzen toegekend. De Veni biedt aan veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.

25 juli 2017

Onthulling zonneauto Nuna9

Dinsdag 25 juli presenteerde het Nuon Solar Team met een nieuwe vorm en een kleiner zonnepaneel haar nieuwste zonneauto, Nuna9.

21 juli 2017

Nieuwe aanpak bewegingsanalyse blijkt nuttig voor Parkinson, vliegtuigmotoren en sport

Het is lastig om kleine bewegingen accuraat met het blote oog waar te nemen. Een team van Delftse onderzoekers presenteert hier op zaterdag 22 juli een verbeterde methode voor, op de CVPR-conferentie in Honolulu, Hawaï. De techniek kan van belang zijn voor bijvoorbeeld de analyse van trillingen bij de ziekte van Parkinson.

20 juli 2017

Slimme robotondersteuning helpt herstellende patiënten om natuurlijker te lopen

Patiënten die herstellen van een ruggengraatverwonding of een hersenbloeding lopen beter als ze trainen met een nieuwe en intelligente manier van robotondersteuning.

17 juli 2017

Grafeen als materiaal voor zonnezeilen

Een team onderzoekers van de TU Delft, het GrapheneX-team, is een experiment aan het voorbereiden waarin ze grafeen testen in een ruimteachtige, gewichtsloze omgeving, voor mogelijk toekomstig gebruik als ‘lichtzeil’ voor de voortstuwing van ruimtevaartuigen.