1110 resultaten
21 juli 2017

Nieuwe aanpak bewegingsanalyse blijkt nuttig voor Parkinson, vliegtuigmotoren en sport

Het is lastig om kleine bewegingen accuraat met het blote oog waar te nemen. Een team van Delftse onderzoekers presenteert hier op zaterdag 22 juli een verbeterde methode voor, op de CVPR-conferentie in Honolulu, Hawaï. De techniek kan van belang zijn voor bijvoorbeeld de analyse van trillingen bij de ziekte van Parkinson.

20 juli 2017

Slimme robotondersteuning helpt herstellende patiënten om natuurlijker te lopen

Patiënten die herstellen van een ruggengraatverwonding of een hersenbloeding lopen beter als ze trainen met een nieuwe en intelligente manier van robotondersteuning.

17 juli 2017

Grafeen als materiaal voor zonnezeilen

Een team onderzoekers van de TU Delft, het GrapheneX-team, is een experiment aan het voorbereiden waarin ze grafeen testen in een ruimteachtige, gewichtsloze omgeving, voor mogelijk toekomstig gebruik als ‘lichtzeil’ voor de voortstuwing van ruimtevaartuigen.

06 juli 2017

Majorana-highway on a chip

The first experimental evidence of a Majorana fermion in Delft 2012 led to a wave of scientific enthusiasm: control such particles are a holy grail in quantum science and technology.

05 juli 2017

Hoe organiseer je een veilig congres? DSyS dacht mee met white paper congrescentrum Spant

Veiligheid wordt een steeds belangrijker onderwerp in de evenementenbranche. Een bijeenkomst moet voor bezoekers op de eerste plaats plezierig en waardevol zijn. Niet minder belangrijk is de veiligheid, zowel fysiek als digitaal. Hoe organiseer je een veilig congres? Congrescentrum Spant vroeg het aan professionals die veel met dit onderwerp te maken hebben, waaronder Adri Frijters van het TU Delft Safety & Security Institute, en maakte een white paper.

28 juni 2017

Science Centre Delft en KWR zoeken jonge wateronderzoekers voor de zomervakantie

Het Science Centre Delft start een nieuw onderzoekslab: het WaterLab, waar kinderen zelf kunnen meewerken aan allerlei onderzoek naar water. Het eerste project gaat over hoe gezond en schoon het water in Nederland en Europa is. Samen met waterinstituut KWR gaat het Science Centre deze zomer onderzoeken hoe het daarmee is gesteld, door kinderen te vragen watermonsters te nemen op hun vakantieplek.

28 juni 2017

Masterstudenten TU Delft ontwerpen objecten uit een fictieve toekomst ‘a la Black Mirror’

Door middel van technologie reflecteren op diverse, soms duistere, toekomstscenario’s. Dat is de opdracht voor studenten van het mastervak Interactive Technology Design aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Studenten ontwerpen interactieve objecten die afkomstig kunnen zijn uit een fictieve toekomst. Op woensdagmiddag 5 juli zijn de resultaten te zien tijdens de Interactive Technology Design (ITD)-tentoonstelling op de faculteit Industrieel Ontwerpen.

Uit DELTA: Automatisch slippen

Conno Kuyt is de eerste afstudeerder in de richting Vehicle Design (faculteit 3mE). Hij zette tijdens zijn masteronderzoek de eerste stappen naar een computer gestuurd slipsysteem in auto's.

28 juni 2017

Goedkope, efficiënte en stabiele foto-elektrode voor mogelijk betere waterontleding met zonne-energie

Waterontleding met zonne-energie biedt mogelijkheden voor een efficiënte grootschalige conversie en opslag van hernieuwbare energie.

27 juni 2017

Nieuw ruimtecamerasysteem met bijna 1000 pixels volwassen

Onderzoekers van onder meer SRON en de TU Delft hebben aangetoond dat het mogelijk is om met een speciaal type supergeleidende detector een supergevoelige ruimtecamera te maken voor ver-infrarood sterrenkunde.