1096 resultaten
22 juni 2017

Leermeesterprijs 2017: Prof. Dr. Ir. Paulien Herder

Op maandag 4 september wordt de Leermeesterprijs 2017 uitgereikt aan Prof. Dr.Ir. Paulien Herder, hoogleraar Engineering Systems Design in Energy.

21 juni 2017

Hijsen op het water

Zoveel mogelijk kilo’s hijsen met een zelfgemaakte drijvende hijskraan, zonder dat deze zinkt of breekt. Op vrijdag 23 juni staan +/- 60 eerstejaars studenten Maritieme Techniek van de TU Delft voor deze uitdaging. Het is hun eerste ontwerpopdracht waar bijna alle kennis uit het eerste jaar in samen komt. Tussen 14:00 uur en 16:00 uur worden de constructies één voor één getest in een voor de gelegenheid neergezet plastic zwembad op het grasveld tussen de faculteit 3mE en EWI.

21 juni 2017

Experimenten met automatisch vervoer in levensechte situaties

Dinsdag 27 juni opent minister Schultz van Haegen het Researchlab Automated Driving Delft (RADD) in The Green Village op de campus van de TU Delft. Dit researchlab biedt volop ruimte aan experimenten met automatisch rijden.

20 juni 2017

Studenten bedenken technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

Vijftig talentvolle studenten die deelnemen aan het Honoursprogramma van de TU Delft, bogen zich zeven weken in multidisciplinaire teams over de vraag welke technologische oplossingen zij kunnen bedenken voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

15 juni 2017

Zelfrijdend vervoer verandert mobiliteit ingrijpend

De verwachtingen van geautomatiseerd rijden zijn hooggespannen. De technologie is er 95% klaar voor, stelt prof. Dariu Gavrila op vrijdag 23 juni in zijn intreerede.

15 juni 2017

Studenten laten robots rondspringen op de Markt van Delft

Hoe vaak zie je een groot plein vol met hoppende robots? Kom op woensdag 21 juni naar de Markt in Delft. Wie maakt de beste robohopper?

TU Delft handhaaft haar plaats in THE Reputation Rankings

In de nieuwe World Reputation Rankings van Times Higher Education magazine staat de TU Delft wereldwijd op een gedeelde 51-60e plaats, net als de vorige jaren.

Wiskunde helpt brandwondengenezing

Daniël Koppenol ontwikkelde samen met Fred Vermolen van de TU Delft diverse wiskundige modellen waarmee de genezing van (brand)wonden kan worden nagebootst. Dit kan helpen bij een betere genezing. Volgens Vermolen staat de samenwerking tussen de wiskunde en de biologie en geneeskunde nog in de kinderschoenen, maar liggen er ontzettend veel mogelijkheden. Koppenol promoveert op donderdag 15 juni op dit onderwerp aan de TU Delft.

Challenges and solutions Smart Grid Cyber Security at the PowerWeb event

Op vrijdag 9 juni 2017 leerden bezoekers van het jaarlijkse TU Delft PowerWeb-event van alles over de uitdagingen en oplossingen voor cybersecurity van slimme elektriciteitsnetten (Smart Grids).

12 juni 2017

Bart Reijnen Alumnus van het jaar 2017

De TU Delft heeft Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniekalumnus Bart Reijnen uitgeroepen tot Alumnus van het Jaar 2017. De prijs is bedoeld om TU Delft alumni die hun sporen hebben verdiend in de wereld van innovatie en onderzoek in het zonnetje te zetten en studenten te inspireren bij hun studie- en carrièrekeuzes.