1099 resultaten
27 juni 2017

Nieuw ruimtecamerasysteem met bijna 1000 pixels volwassen

Onderzoekers van onder meer SRON en de TU Delft hebben aangetoond dat het mogelijk is om met een speciaal type supergeleidende detector een supergevoelige ruimtecamera te maken voor ver-infrarood sterrenkunde.

27 juni 2017

KNWU, KOGA en TU Delft gaan optimale baanfiets ontwikkelen voor Olympische Spelen in Tokyo

De Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie (KNWU), fietsenleverancier KOGA en de TU Delft werken samen aan een compleet nieuwe fiets voor het baanwielrennen.

23 juni 2017

Onderzoekers maken minieme sensor met ‘wit grafeen’

Onderzoekers van de TU Delft hebben, in samenwerking met een team van de Universiteit van Cambridge, een manier gevonden om op een schaalbare manier kleine mechanische sensoren te maken.

22 juni 2017

Leermeesterprijs 2017: Prof. Dr. Ir. Paulien Herder

Op maandag 4 september wordt de Leermeesterprijs 2017 uitgereikt aan Prof. Dr.Ir. Paulien Herder, hoogleraar Engineering Systems Design in Energy.

21 juni 2017

Hijsen op het water

Zoveel mogelijk kilo’s hijsen met een zelfgemaakte drijvende hijskraan, zonder dat deze zinkt of breekt. Op vrijdag 23 juni staan +/- 60 eerstejaars studenten Maritieme Techniek van de TU Delft voor deze uitdaging. Het is hun eerste ontwerpopdracht waar bijna alle kennis uit het eerste jaar in samen komt. Tussen 14:00 uur en 16:00 uur worden de constructies één voor één getest in een voor de gelegenheid neergezet plastic zwembad op het grasveld tussen de faculteit 3mE en EWI.

21 juni 2017

Experimenten met automatisch vervoer in levensechte situaties

Dinsdag 27 juni opent minister Schultz van Haegen het Researchlab Automated Driving Delft (RADD) in The Green Village op de campus van de TU Delft. Dit researchlab biedt volop ruimte aan experimenten met automatisch rijden.

20 juni 2017

Studenten bedenken technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

Vijftig talentvolle studenten die deelnemen aan het Honoursprogramma van de TU Delft, bogen zich zeven weken in multidisciplinaire teams over de vraag welke technologische oplossingen zij kunnen bedenken voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

15 juni 2017

Zelfrijdend vervoer verandert mobiliteit ingrijpend

De verwachtingen van geautomatiseerd rijden zijn hooggespannen. De technologie is er 95% klaar voor, stelt prof. Dariu Gavrila op vrijdag 23 juni in zijn intreerede.

15 juni 2017

Studenten laten robots rondspringen op de Markt van Delft

Hoe vaak zie je een groot plein vol met hoppende robots? Kom op woensdag 21 juni naar de Markt in Delft. Wie maakt de beste robohopper?

13 juni 2017

TU Delft handhaaft haar plaats in THE Reputation Rankings

In de nieuwe World Reputation Rankings van Times Higher Education magazine staat de TU Delft wereldwijd op een gedeelde 51-60e plaats, net als de vorige jaren.