1495 resultaten

12 december 2019

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

12 december 2019

TU Delft geselecteerd als ELLIS-unit voor AI en machine learning

11 december 2019

4,1 miljoen euro voor gezamenlijk protontherapie-onderzoek TU Delft, Erasmus MC en LUMC

Een nieuwe subsidieronde is toegekend aan dertien onderzoekers die deel uitmaken van het HollandPTC R&D-consortium.

11 december 2019

Een goede universiteit is ook internationaal

Opinieartikel van de rectoren van de Nederlandse universiteiten.

10 december 2019

Groenland verliest sneller ijs dan verwacht

Groenland verliest zeven keer zo snel ijs als in de jaren negentig, zo blijkt uit onderzoek van het Ice Sheet Mass Balance Inter­comparison Exercise Team.

ERC Consolidator Grant voor betere energieconversie

TU Delft onderzoeker dr. Rene Pecnik van de TU Delft heeft een ERC Consolidator Grant ontvangen voor onderzoek naar betere energieconversie

10 december 2019

Combinatie microscopietechnieken geeft twee keer scherper beeld

Onderzoekers van de TU Delft hebben twee bestaande technieken binnen de superresolutie-microscopie gecombineerd tot een nieuwe methode. Veel experts zagen het combineren van de technieken als iets dat technisch onmogelijk was. Met de nieuwe, gecombineerde methode kunnen onderzoekers de minuscule onderdelen van levende cellen beter dan ooit in beeld brengen. Dat kan onder meer leiden tot nieuwe inzichten in de gezondheidszorg.

MAVLab wereldkampioen in AIRR autonome drone race 2019

Een team van het MAVLab van de TU Delft heeft het Artificial Intelligence Robotic Racing (AIRR) wereldkampioenschap 2019 in Austin, Texas gewonnen

04 december 2019

TU Delft start met verhalenplatform over wetenschap(pers)

Op www.tudelft.nl/stories brengen we een selectie van onderzoeksverhalen over onze wetenschap(pers).

03 december 2019

Zandstranden begrijpen en voorspellen

Zand is wereldwijd de op één na meest gebruikte grondstof na water. We kunnen niet zonder. Zandduinen houden ons land veilig voor overstromingen.