Ondernemerschap

Een aantal AI-spin-offbedrijven is gevestigd op de TU Delft Campus of maakt deel uit van het regionale innovatie-ecosysteem, die de perfecte omgeving vormt om deeptech zoals AI naar de samenleving te brengen.

Birds.AI

Birds.ai streeft naar een planeet waar data wordt gebruikt om duurzame beslissingen te nemen. Het bedrijf biedt vermogensbeheerders inzichten om hun vermogensopbrengsten te bereiken, door afbeeldingen om te zetten in betekenisvolle cijfers en cijfers met behulp van AI.

Vermogensbeheerders gebruiken de Birds.ai-service voor veel use-cases, zoals het opsporen van kapotte zonnepanelen, het bewaken van de kwaliteit van staal en het tellen van inventaris. Dit stelt vermogensbeheerders in staat om inkomstenverlies als gevolg van fouten en degradatie te verminderen.

 

Councyl

Councyl maakt beslissingsondersteuning toegankelijk voor organisaties. Met behulp van AI-technologie kan besluitvorming worden verbeterd en versneld. Dit is tot dusver echter niet eenvoudig geweest. Councyl introduceert nu een wetenschappelijk bewezen innovatie die niet afhankelijk is van Big Data en een volledig transparant model biedt. Dit maakt zelflerende Decision Support-software toegankelijk voor elke organisatie.

 

Gradyent

Gradyent optimaliseert district energy networks met zijn op AI gebaseerde cloudplatform. Ongeveer 50% van al het energieverbruik in de wereld wordt gebruikt voor verwarming en koeling. Stadsverwarmingsnetwerken maken hier een groot deel van uit. Gradyent heeft de ambitie om stadsverwarmingsbedrijven te helpen bij het toepassen van nieuwe technologieƫn als Digital Twin om het energieverbruik sterk te verminderen.

 

Plotwise

Plotwise stelt bedrijven en organisaties in staat om de distributie van goederen zo efficiƫnt mogelijk te plannen. Dit doet het bedrijf voor klanten in de afhaal- en bezorgsector in de Benelux en breidt zich snel uit over de hele wereld.

Plotwise lost complexe mobiliteitsproblemen op met een nieuwe standaard voor planning. De kern van deze planningsdiensten zijn onze dynamische planningsalgoritmen, voorspellende modellen die enorme hoeveelheden statische planningsgegevens en realtime routeringsgegevens gebruiken. Alles wordt geleverd via een API, zodat logistieke bedrijven over de hele wereld het gemakkelijk kunnen integreren en configureren om aan hun planningsbehoeften te voldoen.

 

The Routing Company (voorheen RoutableAI)

The Routing Company is een spin-off van MIT, met sterke banden met de TU Delft. The Routing Company is een on-demand routing- en beheerplatform voor voertuigen dat samenwerkt met steden om de toekomst van het openbaar vervoer mogelijk te maken.

The Routing Company bestaat uit MIT-onderzoekers en veteranen uit de ride-share-industrie en bouwt slimme, duurzame vervoersoplossingen die betrouwbaarder en toegankelijker zijn dan andere mobiliteitsopties.

 

UbiOps (door Dutch Analytics)

UbiOps van Dutch Analytics biedt een alles-in-Ć©Ć©n softwareplatform waarmee u zeer snel uw algoritmen omzet in schaalbare, robuuste en veilige end-to-end applicaties. Dit zonder dat er kennis nodig is om Cloud-infrastructuur, microservices, geautomatiseerde schaalvergroting of DevOps-praktijken op te zetten.

Bespaar maanden werk, want UbiOps van Dutch Analytics zorgt voor een soepele overgang van waar data science eindigt naar waar IT begint. Gemakkelijk te implementeren in een openbare / privƩcloud of op locatie. Centraal beheerd en volledig beveiligd met versleuteling van gegevens en codes.