Het gebouw

BK City, bruisende stad binnen een academische traditie

Binnen het opzienbarende, verbouwde gebouw aan de Julianalaan staat het leven nooit stil. Hoewel het gebouw ooit was bestemd voor scheikundestudenten, is het nu het huis van jonge ontwerpers, gepassioneerde onderzoekers en geboorteplaats van innovatieve kennis en design.

Een plek waar elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat leven is. Waar ruim vierduizend mensen studeren, werken, ontwerpen, onderzoeken, kennis opdoen en uitdragen.

Het huidige gebouw van de Faculteit Bouwkunde is door de gebruikers zelf ontworpen tot een plek waar de dynamiek en de passie van de faculteit direct zichtbaar is. In BK City zijn oude lokalen geavanceerde studio’s geworden, kregen gangen een bijzondere bewegwijzering en werden de lege binnenpleinen twee grote overdekte ruimtes voor lezingen, presentaties en een indrukwekkend maquette-atelier. “Een nieuw gebouw in een oud gebouw,” zei voormalig decaan Wytze Patijn eens. “Een bijzonder aangename tocht om hier doorheen te lopen.”  

Elke stad heeft zijn eigen ontstaansgeschiedenis. Toen het voormalige gebouw van de faculteit aan de Berlageweg door brand werd verwoest, werd uit de daaropvolgende chaos direct een nieuw onderkomen geboren. In zeer korte tijd werd de beste kennis en talenten van studenten, onderzoekers, medewerkers, alumni en externe bureaus gebundeld. Door een zeer intensieve samenwerking en passie voor Bouwkunde, transformeerde in slechts een jaar tijd het leegstaande gebouw aan de Julianalaan tot BK City.