19 juli 2021

Studenten aan de slag met verticale tuinbouw in Kenya

Drie studenten met verschillende achtergronden werkten samen tijdens een minor van Leiden-Delft-Erasmus-universiteiten in Kenya rondom verticale tuinen. Voor Bouwkunde student Rebecca Baugh was het een eerste kennismaking met het real-life ontwerpen van een project. “Door betrokken te zijn bij het ontwerp van een grootschalig project, leerde ik over het werken in een specifieke context en dat je rekening moet houden met lokale materialen en behoeften”.

15 juli 2021

Onderzoekers vragen nogmaals aandacht voor belang goede ventilatie

Momenteel is er weer volop aandacht voor het belang van goede ventilatie om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In een brief aan Mark Rutte roepen twintig wetenschappers, waaronder meerdere hoogleraren van onze faculteit de demissionair premier op om ventilatie serieuzer te nemen als maatregel tegen de verspreiding van corona.

06 juli 2021

Thuiswerken vergroent de woonwens

De Coronacrisis drukt een stempel op de woonwensen van huizenzoekers en daarmee de toekomstige woningmarkt. Het afstudeeronderzoek van TU Delft-student Marjolein Bons toont dit aan.

30 juni 2021

Nederlandse universiteiten richten spotlight op essentiële sector van de ontwerpende ingenieurswetenschappen

“Technologie en Maatschappij in Balans” – een nieuw sectorbeeld van de ontwerpende ingenieurswetenschappen – is aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gepresenteerd. In dit rapport wordt een beeld geschetst van de unieke kracht en potentiële maatschappelijke impact van deze sector die Industrieel Ontwerpen, Ontwerp van de Gebouwde Omgeving, en Technische Bestuurskunde en Bedrijfskunde omvat.

22 juni 2021

Gedeelde tweede plek voor BK alumna Annebé Brouwer Archiprix 2021

On June 19th, recent graduate Annebé Brouwer was awarded a shared second prize on the 41st edition of the Archiprix 2021.

15 juni 2021

TU Delft wordt partner van het New European Bauhaus

TU Delft is geselecteerd als partner van het New European Bauhaus, een think-do tank geïnitieerd door de president van de Europese Commisie.

10 juni 2021

Luchtkwaliteit in de operatiekamer; kan dit efficiënter en anders?

De lucht in een operatiekamer wordt doorlopend ververst met HEPA gefilterde lucht. Dit voorkomt infecties, zo is de gedachte. In vrijwel iedere OK wordt met luchtbehandelingssystemen voor elk type ingreep op eenzelfde manier de lucht gezuiverd. Wetenschappers vanuit verschillende disciplines, waaronder ook Peter Luscuere van Bouwkunde, onderzoeken in het Medical Delta Living Lab OnderzoeksOK of dit anders, beter en efficiënter kan.

Design & Built competition for ‘Europe Readr’ pavilion

This summer, all BK-students are invited to join the design & built competition for ‘Europe Readr’ pavilion. The challenge is to design and produce a small ‘pavilion’ that will, enable exchange, debate, and reflection on the future of living Europe, in new and innovative ways. The winning design will be built and travel to several locations in the Netherlands.

Studenten ontwerpen paviljoen voor Paleis Soestdijk

Studenten van Complex Projects hebben als inzending voor een prijsvraag van Paleis Soestdijk 11 ontwerpen gemaakt voor een duurzaam, circulair, en modulair paviljoen. Het winnende ontwerp zal verder ontwikkeld worden en uiteindelijk gebouwd worden. Dit ontwerp krijgt bij de opening van Paleis Soestdijk | Made by Holland een plek op het landgoed.

Europa Nostra Award won by Dora Chatzi Rodopoulou

Dora Chatzi Rodopoulou has won the Europa Nostra Award in the category Research with her research project: Control Shift: European Industrial Heritage Reuse in review. The Europa Nostra Awards is the EU prize for cultural heritage funded by the Creative Europe programme.