Design Museum Symposium: Process – Tekenen voor de Toegepaste Kunsten

27 januari 2023 09:30 t/m 17:00 - Locatie: Design Museum Den Bosch | Zet in mijn agenda

TU Delft design drawing & visualisation coordinator en docent JanWillem Hoftijzer zal op vrijdag 27 januari een lezing houden tijdens het symposium genaamd ‘Process – Tekenen voor de Toegepaste Kunsten’ in het Design Museum in Den Bosch.

TU Delft design drawing & visualisation coordinator en docent JanWillem Hoftijzer zal op vrijdag 27 januari een lezing houden tijdens het symposium genaamd ‘Process – Tekenen voor de Toegepaste Kunsten’ in het Design Museum in Den Bosch, gekoppeld aan de tentoonstelling aldaar genaamd ‘Process: design drawings from the Rijksmuseum’. Over het dagprogramma en over toegang tot het symposium is uitgebreide informatie te vinden via deze link.  

JanWillem’s lezing (‘Design drawing: ter verbeelding en reflectie’) gaat in op de communicatieve en process-ondersteunende rol van design drawing (ook wel ‘design sketching’), en behandelt de verbreding van de discipline en de digitalisering van het ontwerpschetsen. Hij laat daarbij de verschillen zien tussen ontwerpschetsen van toen (zie de tentoonstelling en ook het boek ‘Process, Design Drawings from the Rijksmuseum 1500-1900‘), en die van nu. 

Informatie over IDE’s design drawing & visualisation discipline is vinden via www.delftdesigndrawing.com en via www.instagram.com/delftdesigndrawing/.