Docenteninformatie

Hieronder vindt u een beschrijving van publicaties die praktische en theoretische ondersteuning bieden bij het werken met de Delftse methode.

Docentenhandleiding

Op de website van uitgeverij Boom vindt u een uitgebreide handleiding bij de Delftse methode (2021). De handleiding is op veler verzoek gemaakt door het auteursteam van de TU Delft, en  beschrijft de achtergrond en opzet van de Delftse methode. Wilt u een papieren exemplaar ontvangen van de docentenhandleiding? Voor €19,00 is deze te bestellen bij ons secretariaat.

Veelgestelde vragen in de NT2-les, Antwoorden en voorbeelden

Veelgestelde vragen in de NT2-les, Antwoorden en voorbeelden, Alied Blom en Conny Wesdijk.

Docenten kunnen dit boekje gebruiken tijdens de les om vlug wat op te zoeken zodat ze de grammaticavragen van hun cursisten op een zinvolle manier kunnen beantwoorden.

Hoe leer je een taal

Hoe leer je een taal, A.G.Sciarone, F.Montens, Boom, Amsterdam,1984.
In het eerste hoofdstuk worden kort de basisprincipes van de methode uiteengezet. In de daarop volgende hoofdstukken worden taalaanleg, motivatie en de methode beschreven.

Download deze uitgave hier.(pdf-file; gecorrigeerde versie 20-03-06).

Docententraining

Wilt u gaan werken met het materiaal van de Delftse Methode en hebt u behoefte aan bijscholing? Of gebruikt u dit materiaal al, maar wilt u zich verder informeren?
Docenten en studenten van docentenopleidingen kunnen bij de afdeling Nederlands voor Anderstaligen (NT2) korte praktische trainingen op maat volgen, zowel individueel als groepsgewijs. Ook kunt u een afspraak maken via het secretariaat om één of enkele lessen bij te wonen.