Staatsexamen NT2

Over de cursus

Sommige bedrijven en instellingen hanteren als toelatingseis het Staatsexamen NT2-II. Wie de Derde Ronde cursus heeft afgerond, kan zich op dit Staatsexamen voorbereiden met het zelfstudieprogramma Staatsexamen NT2-II. U maakt in deze training kennis met de examineringsmethode en oefent met proefexamens.

Het gehele jaar door is het mogelijk om de Staatsexamentraining als Begeleide Zelfstudie te volgen. U krijgt dan instructie, feedback en advies van een van onze NT2-docenten. U kunt op elk gewenst moment beginnen met de begeleide zelfstudie. Na de start van het programma heeft u 2 maanden de tijd om de zelfstudie af te ronden. Het meest efficiënt is een trainingsperiode van 6 weken voorafgaand aan de datum van het Staatsexamen zelf.

Niveau

U wordt toegelaten tot deze training wanneer u de gevorderdencursus aan de TU Delft met succes heeft afgerond. Overige deelnemers maken eerst een niveautest.

Studielast

Afhankelijk van het niveau is de studiebelasting ongeveer 10-15 uur per week.

Inhoud

Deelnemers bereiden zich zelf voor via zelfstudie, maar krijgen instructie, feedback en advies van een docent NT2 van de TU Delft volgens onderstaand schema:

  1. 1 x mondelinge instructie (15 min.)
  2. 3 x schrijfopdrachten insturen als volgt: 1 x enkele korte + 1 lange schrijfopdracht; 1x enkele middellange + lange; 1x lange schrijfopdracht
  3. 2 x spreekopdrachten (ca. 6 korte, 2 middellange en 2 lange)
    Dit alles op afspraak, eventueel ook mogelijk via telefoon/Skype.
  4. Afsluitend gesprek en advies van de docent en tijd voor vragen (max. 30 min.)

Materiaal

De Derde ronde, Nederlands voor Anderstaligen (NT2) (ISBN 9789461059611) en voorbeeldexamens van de website: www.staatsexamensnt2.nl.

Inschrijving

U kunt zich aanmelden voor de Staatsexamentraining via ons secretariaat of door contact op te nemen met Jeanet Annema.

Let op: deelnemers moeten zich zelf inschrijven voor het NT2-II Staatsexamen. Zie voor meer informatie en inschrijving de website van de Commissie voor Examens: www.staatsexamensnt2.nl.

Kosten en betaling

De kosten voor de begeleide zelfstudie NT2 bedragen € 215,00 exclusief lesmateriaal. Deze prijs is geldig tot 1 augustus 2024. Prijswijzigingen voorbehouden. Het cursusgeld kan door middel van een bankoverschrijving worden voldaan. Na uw inschrijving ontvangt u van ons meer informatie over de betaling van het cursusgeld.