Halfgevorderd

Hoe wonen de Nederlanders? Hoe ziet hun land eruit? Wat zijn hun opvattingen en hoe zijn die in de loop der jaren veranderd? Hoe wordt Nederland bestuurd? Deze en nog vele andere onderwerpen worden behandeld in de 45 teksten van de Tweede Ronde. De kennis van de Nederlandse samenleving wordt verbreed en verdiept. De teksten bevatten de 1200 woorden van de beginnerscursus en ongeveer 1700 nieuwe woorden. De lessen worden besteed aan conversatie over de onderwerpen van de teksten. De luister- en spreekvaardigheid worden verder ontwikkeld. Ook worden eenvoudige schrijfopdrachten uitgevoerd.

Intensief of niet-intensief

De intensieve cursus wordt overdag gegeven. Deze cursus is zeer intensief. U moet minimaal 40 uur per week beschikbaar zijn. U heeft vijf weken lang dagelijks les, behalve op woensdag, zowel 's ochtends als 's middags. In het jaarrooster kunt u zien in welke periodes de intensieve cursussen plaatsvinden.

De niet-intensieve cursus vindt 's avonds plaats. De cursus wordt op maandagavond en donderdagavond gegeven. De cursus duurt 7 weken. Voor de niet-intensieve cursussen is de studielast ongeveer 10 uur per week. In het jaarrooster kunt u zien in welke periodes de cursussen plaatsvinden.

Cursussen

CEF-niveau

Studielast

Halfgevorderd intensief

A2 > B1

40 uur per week

Intermediate 1

A2 > A2+

10 uur per week

Intermediate 2

A2+ > B1 

10 uur per week