Prospective Bachelor Studenten

Als je als buitenlandse student aan de TU Delft een Nederlandstalige Bachelor gaat volgen is het noodzakelijk dat je kennis van het Nederlands voldoende is. Voldoe je niet aan de toelatingsvoorwaarden van de TU Delft en moet je nog Nederlands leren dan kun je bij ons de juiste cursussen volgen. De intensieve cursussen zijn dan de beste optie. Wij adviseren om in augustus of september met dit programma te starten, dus ruim voor de start van de bachelor studie. Wanneer je je aanmeldt voor de cursus Nederlands, dien je in het bezit te zijn van een toelatingsbrief van het Admission Office.

Voor de start van het Academisch jaar dien je het examen van het vierde niveau, de Vaktaalcursus, met goed gevolg te hebben afgelegd. Aspirant-bachelor studenten volgen de volgende cursussen:

  1. Beginners (Groene boek)
  2. Halfgevorderd (Tweede ronde)
  3. Gevorderd (Derde ronde)
  4. Vaktaal
  5. Voor de studies Civiele Techniek en Scheikundige Technologie wordt een extra syllabus bestudeerd waarna een test wordt afgenomen.

Wanneer je het Nederlands enigszins beheerst, dan kun je een afspraak maken voor een niveautest om te bekijken welke cursussen je nog bij ons moet volgen om aan de Nederlandse taaleis te voldoen. Als je Nederlands spreekt op het B2 niveau of hoger, maar niet voldoet aan de taaleisen om te worden toegelaten tot de studie aan de TU Delft raden wij je aan contact met ons op te nemen voor een assessment.