Latest News

01 februari 2017

QN en BN trekken jong wetenschappelijk talent aan

Deze week zijn zes Marie Curie-beurzen toegekend aan jonge internationale wetenschappers om de volgende stap in hun ontluikende carrière te zetten bij de afdelingen BN (twee beurzen) en QN (vier beurzen) van het Delftse Kavli Institute of Nanoscience van de TU Delft.

03 november 2016

Delft researchers artificially create the building blocks of cell membranes

Andrew Scott, working at the Christophe Danelon Lab of TU Delft, has taken an important step in the effort to create a synthetic cell. Scott has reconstituted the protein machinery to synthesize phospholipids, the molecules that make up cell membranes.

02 november 2016

Students TU Delft won several prizes in Boston with bio-lenses

Students from the TU Delft have won several prizes on Monday 31st of October at the International Genetically Engineered Machine (iGEM) competition in Boston.

18 juli 2016

Veni grant for Mathijs Vleugel

19 mei 2016

Marileen Dogterom gekozen tot nieuw KNAW lid

Hoogleraar bionanoscience Marileen Dogterom is een van de zestien nieuwe leden van de KNAW. Zij is een van de pioniers in het vakgebied biomoleculaire fysica. Het onderzoek van Dogterom richt zich op het cytoskelet: de microbuisjes die cellen van planten en dieren hun vorm en mechanische functie geven en die het mogelijk maken dat cellen zich succesvol kunnen delen.

18 februari 2016

Meters DNA opvouwen met flexibele klemmetjes

10 februari 2016

Schuilen in een hoekje: hoe E. coli dodelijke roofbacteriën overleeft