Betaalbare duurzame huisvesting

Nieuws - 16 juli 2020 - Communication BK

Het nieuwe H2020 RE-DWELL-project zal een nieuwe generatie academici en professionals opleiden om de dringende behoefte aan betaalbare en duurzame huisvesting aan te pakken, een grote uitdaging voor de Europese samenleving. Bij het grote onderzoeksproject zijn tien verschillende universiteiten en een innovatief onderwijsprogramma in heel Europa betrokken.

Tot nu toe zijn de betaalbaarheid en duurzaamheid van huisvesting apart behandeld, vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken zoals architectuur, planning, techniek, economie en sociologie. De praktijk wijst echter uit dat de betaalbaarheid en duurzaamheid van woningen complementair zijn en een transdisciplinaire aanpak nodig hebben.

Het REDWELL-project omvat tien universiteiten, 15 promotieprojecten en een innovatief onderwijsprogramma in heel Europa. Het project is door de Europese Commissie geselecteerd voor financiering in het kader van de uiterst competitieve ITN Marie Curie H2020-subsidie. Marja Elsinga vertegenwoordigt de TU Delft in het management van het project. Marietta Haffner, Joris Hoekstra en Gerard van Bortel spelen een belangrijke rol in de begeleiding van de twee PhD-projecten van de TU Delft en de ontwikkeling van het innovatieve opleidingsprogramma.

Meer informatie

Het project gaat in oktober 2020 van start. Neem contact op met Marja Elsinga voor meer informatie.