Film ‘Energieslaven’ wint Gouden Reiger

Nieuws - 03 november 2020 - Communication BK

Tijdens de Avond van de Opdrachtfilm op 28 oktober is de film Energieslaven bekroond als winnaar in de categorie Creativiteit/Innovatie. De film laat op indringende wijze zien hoeveel energie er gebruikt wordt in ons huishouden die door roeiers in de kelder moet worden opgewekt.

Het idee om de energie uit te vertalen naar de menskracht van roeiers kwam van opdrachtgever en ook schrijver van het script Andy van den Dobbelsteen. De film is zeer effectief als werving voor de MOOC Zero Energy Design, maar kon afgelopen jaar ook tijdens presentaties en congressen op veel waardering rekenen.

De jury spreekt van een film die zicht richt ‘op een breed publiek. En het lukt ze ook nog om de kijker na te laten denken over hun eigen gedrag…’. Ook producent Oculus Film is erg blij met de prijs. ‘Dit soort creatieve films is een geweldig manier is om verhalen te vertellen waar mens, maatschappij en techniek samenkomen.’ Bekijk hier de film.

MOOC ook edX finalist
De MOOC, Zero-Energy Design is ook een van de tien finalisten voor de 2020 edX Prize for Exceptional Contributions in Online Teaching and Learning waarvan de Winnaar bekend gemaakt tijdens de 2020 Virtual Forum, 7 en 8 december. De MOOC Zero Energy Design wordt geleid door Andy van den Dobbelsteen en is per 1 december (weer) online.