Prijs voor publicatie Reglazing Modernism

Nieuws - 15 november 2021 - Communication BK

Het boek Reglazing Modernism, geschreven door Uta Pottgiesser, biedt 20 diepgaande casestudies van iconen van de moderne architectuur in zowel Europa als Noord- en Zuid-Amerika. Het boek concentreert zich op ingrepen in staalskelet beglazingen en biedt een kritische beoordeling van historische gebouwschillen, hun waarden, schade en mogelijkheden. Terwijl het ook opkomende technologieën onderzoekt die betere prestaties van de gebouwschil en het gebouw in de toekomst kunnen bieden. Aan de hand van een selectie van 20 iconische gebouwen in Europa en de VS, documenteert het boek de huidige technologische status van de drie meest gebruikte strategieën van vandaag: restauratie, rehabilitatie, en vervanging.

2021 Lee Nelson Book Award

Met deze publicatie wonnen Uta Pottgiesser en de twee New Yorkse architecten Angel Ayón en Nathaniel Richards de 2021 Lee Nelson Book Award. De publicatie werd erkend als het meest opmerkelijke en invloedrijke boek over conserveringstechnologie. De prijs wordt slechts om de drie jaar uitgereikt en Reglazing Modernism behoort tot de slechts zeven eerdere winnaars.

De prijs werd haar en haar twee co-auteurs (online) overhandigd op 27 oktober 2021 tijdens de Preservation Beyond Politics APT jaarconferentie in Washington DC.

Meer informatie

/* */