EdX course Global Housing Design finalist voor de edX Prize

Nieuws - 23 november 2022 - Communication BK

EdX course Global Housing Design is geselecteerd als een van de finalisten voor de edX Prize for Exceptional Contributions in Online Teaching and Learning. De 10 finalisten vertegenwoordigen best-in-class online leerervaringen die leerlinggerichte, impactvolle resultaten leveren op het edX-platform.

Dick van Gameren en zijn team - Nelson Amorin Mota, Frederique van Andel en Rohan Varma - zijn gepassioneerd over het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen over de hele wereld door positieve veranderingen in de gebouwde omgeving te bewerkstelligen. Zij vertaalden hun betrokkenheid in een inspirerende cursus die duizenden wereldwijd in staat stelt de uitdagingen en kansen te herkennen van het ontwerpen en bouwen van adequate huisvesting voor een duurzamere toekomst. Hun MOOC is een volledige ontdekkingsreis.

De cursus Global Housing Design

Het bouwen van adequate huisvesting is wereldwijd een dringende kwestie. Met bijna een miljard mensen die momenteel in sloppenwijken leven, is het huisvesten van een groeiende bevolking en het verbeteren van de woonomstandigheden een kritieke kwestie voor de samenleving.

Deze uitdaging kan niet worden opgelost met een uniforme aanpak. Elke stad, regio en land vraagt om zijn eigen huisvestingsmodellen en prototypes. Daarom moet bij het ontwerpen van woningen met vele aspecten tegelijk rekening worden gehouden om tot duurzame stedelijke omgevingen en inclusieve woongemeenschappen te komen.

Meer informatie

  • De winnaar van de prijs van dit jaar wordt begin 2023 bekendgemaakt.
  • Bezoek de Global Housing Design course pagina.

Felicitaties aan de cursusdocenten Nelson Mota, Frederique van Amstel, Dick van Gameren en Rohan Varma met hun nominatie voor deze prestigieuze prijs!