Bouwkunde wetenschappers bij UN Water Conference

Nieuws - 16 maart 2023 - Communication BK

Naar aanleiding van Wereld Waterdag is er een grote conferentie van de United Nations over water in de week van 20-24 maart. Deze UN Water Conference gaat over het versnellen van veranderingen om de water- en sanitaire crisis op te lossen. Wetenschappers en stakeholders vanuit de hele wereld komen samen tijdens de UN Water Conference om hun kennis te delen. Vanuit de TU Delft en onze faculteit zijn er ook meerdere bijdragen.

Water en erfgoed met Carola Hein

Met de toenemende waterproblemen als gevolg van de klimaatverandering moeten waterbeheerders nieuwe manieren vinden om met water te leven, waardoor een dilemma ontstaat tussen het behoud en de bescherming van het erfgoed en de noodzaak om nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Een van de side events van de VN-waterconferentie is Water and Heritage: Connecting Past, Present and Future op maandag 20 maart en dinsdag 21 maart door Carola Hein. Het event en het onderzoek heeft tot doel het publieke en professionele bewustzijn te vergroten en de integratie tussen water en erfgoed te versterken.

Water4Change met Taneha Kuzniecow Bacchin

Co-designing water sensitivity for fast-growing secondary cities: cross-sectoral relational dynamics and pathways for socio-ecological transitions.

Het side event is bedoeld om discussies op gang te brengen over maatschappelijke transities die nodig zijn om stapsgewijs waterbewustzijn te bereiken - met aandacht voor hydro-culturele praktijken ter plaatse, bestuurlijke capaciteiten en optimaal gebruik van bestaande technologie├źn.
Het gaat in op een raamwerk van kennis en passende richtsnoeren voor co-ontwerp van watergevoeligheid in middelgrote steden in India: de sectoroverschrijdende dynamische onderlinge afhankelijkheden, kansen en belemmeringen voor duurzaamheidstransities in de stedelijke watersector. Het evenement zal locatie-, context- en cultuurspecifieke trajecten en strategie├źn presenteren om de transities in drie secundaire steden in India te versnellen. De steden zijn (1) hoofdstedelijk achterland (Bhopal), (2) droge stad (Bhuj) en (3) kuststad (Kozhikode). Deze worden geconfronteerd met een ongelijke verdeling van waterverontreiniging, waterschaarste en overstromingen. Uitgenodigde sprekers zullen de bevindingen bespreken die samen met lokale belanghebbenden op verschillende niveaus zijn geproduceerd, waarbij wordt nagedacht over de voorwaarden voor kennisoverdracht en -opname in vergelijkbare complexe en zeer dynamische (postkoloniale) geografie├źn. 

Het online event wordt georganiseerd op 18 maart van 14-30 -15.30 (CET)/ 9.30 ÔÇô 13.0 (ECT) door het NWO-DST Water4Change (W4C) Research Programme, dat medegefinancierd wordt door de NWO en het Indiase ministerie van Wetenschap en Technologie (DST) in het kader van het programma Cooperation India - the Netherlands on Water. Hoofdorganisator: Taneha Kuzniecow Bacchin. Klik hier voor de zoomlink.

Meer informatie

Bekijk hier het hele programma en meer informatie over de UN Water Conference.