Workshop op BK tijdens de Deltaweek

Nieuws - 17 januari 2024 - Communication BK

Op 11 januari 2024 vond de workshop ‘Digital Engagement in Times of Climate Crisis’ plaats als onderdeel van de TU Delft Deltaweek.

Onderzoekers Dr. Juliana Goncalves en Dr. Geertje Slingerland begonnen de workshop met een korte presentatie waarin ze de noodzaak benadrukten om burgers te betrekken bij ruimtelijke ontwikkelingen gerelateerd aan de klimaatcrisis. Een groot deel van het stedelijk gebied is immers privébezit.

Ze introduceerden de twee projecten "Citizens meet Climate" (CmC) en "Citizen Voices in Biodiversity" (BIO-CiVo) waarin twee digitale platforms worden ontworpen en ontwikkeld. Het digitale CmC-prototype heeft als doel het bewustzijn over de klimaatcrisis te vergroten en burgers te motiveren zich in te zetten voor lokale initiatieven om klimaat-gerelateerde risico's te beperken. Het papieren BIO-CiVo prototype laat burgers een scenario verkennen en evalueren om de biodiversiteit in de wijk Oud-Mathenesse te verbeteren.

Ongeveer 30 deelnemers aan de workshop konden beide prototypes uitproberen. Zij werden begeleid door de onderzoeksassistenten Maria, Jing, Johanna, Virginia en Isabella, die beide prototypes ontwierpen. De onderzoekers ontvingen zeer waardevolle feedback om de platforms verder te verbeteren en eindigden de middag met een open discussie over hoe we digitale platforms kunnen gebruiken om bewoners beter te betrekken bij de klimaatcrisis.

Meer informatie