Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel 2024

Nieuws - 16 februari 2024

Van 4 tot en met 10 maart vindt de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel plaats. Ook de TU Delft doet mee door alle FoodCity horecagelegenheden op de campus te voorzien van een volledig vegetarisch assortiment. Daarnaast bieden de foodtrucks deze week ook vegetarische gerechten aan.

 De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel promoot een plantaardig eetpatroon met als doel dat meer mensen kiezen voor plantaardige producten. 
Door vaker te kiezen voor plantaardig eten, maak je een positieve impact op dierenwelzijn, de toekomst van onze planeet en je gezondheid. TU Delft werkt toe naar een CO
-neutrale, klimaatadaptieve en circulaire campus in 2030. Door meer plantaardig te eten zetten we een stap dichterbij deze ambitie. 

Lunchlezing ‘De plantaardige transitie’

Aansluitend op deze week vindt op 6 maart de lunchlezing ‘De plantaardige transitie’ plaats, waarin TU Delft professor Henk Noorman en topsporter roeien Janneke van der Meulen, vertellen meer over de eiwittransitie en sporten met een plantaardig dieet. De lezing begint om 12.45 uur in Pulse, Hall 2 met een gratis veganistische lunch vanaf 12.30 uur. Registratie is verplicht.

 Meer weten over TU Delft professor Henk Noorman en topsporter roeien Janneke van der Meulen? Kijk hier.