Kom langs

Labtour Health

Benieuwd naar de toekomst van de gezondheidszorg en de cruciale rol van innovatieve zorgtechnologieën? Neem deel aan de TU Delft Health Labtour en ontdek het uitgebreide scala aan onderzoeken dat onze experts dagelijks uitvoeren op het gebied van gezondheidszorg en zorgtransformatie. TU Delft biedt een uniek en breed spectrum aan expertise, variërend van fundamenteel tot ontwerp- en toegepast onderzoek. Op alle niveaus denken wij samen met onze partners na over innovaties in het gehele zorgsysteem. Tijdens deze labtour kun je 13 verschillende labs bezoeken, zoals het Minimally Invasive Surgery and Interventional Techniques-Lab, het Magnetic Resonance Systems-Lab of het Evolutionary Game Theory-Lab.


Minimally Invasive Surgery and Interventional Techniques (Misit) Lab

Chirurgische robotsystemen brengen ongekende precisie, comfort en behendigheid voor chirurgen, wat leidt tot verbeterde resultaten wereldwijd. Onze onderzoekers tackelen uitdagingen rondom deze robotsystemen, zoals onderhoud, training en financiële investeringen, terwijl ze werken aan cutting-edge technologieën voor betaalbare en duurzamere operatiekamers. Stap binnen in het MISIT-lab, ervaar de toekomst van de chirurgie, verbaas je over de nieuwste technologieën en probeer ze uit in ons lab. De operatiekamer van morgen begint hier!


Magnetic Resonance Systems (MARS) Lab

Kom binnen in het MARS Lab, waar onderzoekers zich bezighouden met vernieuwende beeldvormingstechnieken om hart -en hersenziekten tegen te gaan.  Ons team werkt o.a. aan het inzetten van Magnetic Resonance Imaging (MRI) waarmee waterstofatomen ingezet worden als microscopische spionnen om de kleinste bloedvaten in het lichaam te bekijken. Een beter begrip hiervan kan helpen bij de behandeling van ziekten zoals hartfalen en dementie. Daarnaast werken ze hier aan de optimalisatie van MRI-technieken.


Evolutionary Game Theory Lab

In het Evolutionary Game Theory Lab richten onderzoekers zich op evolutionaire spellen en hun toepassingen, voornamelijk in (wiskundige) oncologie en andere medische gebieden. Wist je bijvoorbeeld dat speltheoriemodellen ingezet kunnen worden om de behandeling van een type uitgezaaide longkanker te verbeteren? De speltheorie maakt het mogelijk om de behandeling volledig af te stemmen op de patiënt, waardoor het welzijn van de patiënt verbetert, maar ook de behandelkosten omlaag gaan.


Wetenschapsvoorlichter Health & Care
Fien Bosman

f.j.bosman@tudelft.nl
0624953733