Studiejaar 2015-2016

A conference organized with visiting professors Atelier Bow-Wow March 3 and 4, around the topic of the 'commons'. Speakers were Richard Sennett, George Baird, Margaret Crawford, Masatake Shinohara, amongst others.

Constructing the Commons conference

Yoshiharu Tsukamoto en Momoyo Kaijima van Atelier Bow-Wow waren in het studiejaar 2015-2016 de gastprofessoren aan onze faculteit. Ze deden met studenten en onderzoekers workshops , gaven lezingen en waren betrokken bij openbare evenementen. Hun focus lag op het thema ‘Constructing the Commons’. 

 

Visiting Professors Atelier Bow-Wow

Workshop visiting professors Atelier Bow-Wow

In 1992 is Atelier Bow-Wow opgericht door Yoshiharu Tsukamoto and Momoyo Kaijima in Tokyo. Hun interesse varieert van architectonisch ontwerp en stedenbouwkundig onderzoek tot het maken van publieke kunstwerken. Het bureau heeft huizen en openbare gebouwen ontworpen, voornamelijk in Tokyo, maar ook in Europa en Amerika. Hun stedenbouwkundige studies leiden tot experimentele projecten en zijn geĂ«xposeerd over de hele wereld. Vorig jaar gaven zij op onze faculteit een drukbezochte lezing in de Designers of the Future serie. 
 
Atelier Bow-Wow focust op ‘Constructing the Commons’, een leidend thema in het onderwijs van de leerstoel Methods & Analysis in het komend semester. De ‘commons’ worden op twee manieren onderzocht. Ten eerste worden ze geïnterpreteerd als een serie architecturale en stedelijke figuren, die in Westerse en niet-Westerse steden het idee van gemeenschappelijkheid uitdrukken. Ten tweede worden de ‘commons’ benaderd als proces, waarbij rituelen, het plezier en het politieke het architectonische object articuleren.

Voor vragen over het programma

Hans Teerds


Voor overige vragen

Soscha Monteiro De Jesus