Seminar: Absolutely fabulous! Optimistic designs for new societies (1945-1985)

25 januari 2024 13:30 t/m 18:00 - Locatie: Berlagezalen & Online - Door: Communicatie BK | Zet in mijn agenda

Op 25 januari vindt het seminar 'Absolutely fabulous! Optimistic designs for new societies (1945-1985)' plaats.

Na de Tweede Wereldoorlog was er een drang naar optimistische ontwerpen. Na een lange donkere periode van economische neergang en ellende, van de beurskrach van 1929 tot 1945, moest de samenleving weer opgebouwd en vooral verbeterd worden. Architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten speelden hier graag een grote rol in. Zij handelden in optimistische ontwerpen die getuigen van een groot geloof in maakbare samenlevingen, of het nu gaat om plannen voor nieuwbouwwijken in Capelle aan den IJssel, futuristische polyesterarchitectuur of universiteitscampussen in Twente, Turkije, Mexico en Afrika. Deze vaak vrolijke en niet zelden uitzinnige ontwerpen staan centraal in dit seminar over de jaren 1945-1985: Absolutely fabulous!

Drie recente publicaties komen deze middag aan bod: Docomomo Journal nr. 69 richt zich op gebouwen voor hoger onderwijs in Afrika. OverHolland 22 herijkt de campus van de TU Twente in de context van nationale en internationale ontwikkelingen. Het themanummer Post 65 van het Bulletin KNOB onderzoekt jong erfgoed uit de periode 1965 tot 1990 in Nederland.
Dagvoorzitter Reinout Rutte gaat in gesprek met Wido Quist, Esther Gramsbergen Kees Somer die de drie lezingen verzorgen.

Aanmelden

Deelname is gratis, aanmelden kan hier. Stuur voor online deelname een mail naar Judith Fraune.

Meer informatie

Meer informatie is hier te vinden of stuur een mail naar Judith Fraune.