News

12 juli 2019

Gist in de strijd tegen dementie

Gist in de strijd tegen dementie

Onze levensverwachting stijgt en steeds meer mensen krijgen te maken met vormen van dementie, zoals de ziekte van Alzheimer. Hoe deze hersenziektes ontstaan en zich ontwikkelen is nog onduidelijk en dat bemoeilijkt de zoektocht naar een geneesmiddel.

04 juli 2019

Teachers of the Year van TNW bekendgemaakt

Teachers of the Year van TNW bekendgemaakt

Tijdens de Science Day van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen, op donderdag 27 juni, maakte decaan Lucas van Vliet bekend wie zich dit jaar de beste docenten van de faculteit mogen noemen.

23 mei 2019

Yuemei Lin wint Zilveren Zandloper 2019

Yuemei Lin wint Zilveren Zandloper 2019

Onderzoeker Yuemei Lin van de onderzoeksafdeling Biotechnology heeft de Zilveren Zandloper Innovation Award 2019 gewonnen. Ze kreeg de prijs “voor haar onderzoek naar het toevoegen van waarde aan afvalproducten via de karakterisering en toepassing van microbiële polymeren die in afvalwaterzuiveringsinstallaties worden geproduceerd.”

02 mei 2019

Zoë Robaey genomineerd als Wetenschapstalent 2019

Zoë Robaey genomineerd als Wetenschapstalent 2019

Elk jaar houdt de Nederlandse versie van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist een verkiezing om te bepalen wie zich het wetenschapstalent van het jaar mag noemen. Dit jaar is bio-ethicus Zoë Robaey één van de genomineerden. Ze is postdoc bij de groep Biotechnology and Society van de onderzoeksafdeling Biotechnology en doet onderzoek op het snijvlak van ethiek en biotechnologie.

06 februari 2019

TU Delft signs contract with UNICAMP to host the TU Delft office in Brazil for coming 5 years

On 5 February 2019, Professor Marcelo Knobel, President of the largest technical university of Latin America in Campinas signed an agreement for collaboration with Professor Patricia Osseweijer, University Ambassador Brazil of TU Delft.

19 oktober 2018

Kunst uit afvalwater bij de Dutch Design Week

Kunst uit afvalwater bij de Dutch Design Week

Drie jonge ontwerpers en de Nederlandse waterschappen presenteren deze week Dutch Design gemaakt van ‘Kaumera’. Dat is een nieuwe grondstof die gewonnen kan worden uit afvalwater door middel van het Nereda-zuiveringsproces, dat mede door de TU Delft is ontwikkeld. De kunstenaars vonden alledrie een andere toepassing voor de veelzijdige grondstof: in porselein, textiel en houtverwerking. Van 20 tot en met 28 oktober is de expositie te zien in het Veemgebouw (stand EFGF).

29 augustus 2018

Mark van Loosdrecht ontvangt prestigieuze Stockholm Water Prize

Vandaag, tijdens World Water Week, ontvangen Mark van Loosdrecht (TU Delft) en Bruce Rittmann (Arizona State University) de prestigieuze Stockholm Water Prize. De World Water Week is een grootschalige internationale conferentie waar ruim 3300 deelnemers uit meer dan 130 landen op af komen. Dit jaar is het thema ‘water, ecosystemen en menselijke ontwikkeling’.

05 juli 2018

Delft Advanced Biorenewables trekt kapitaal en commercieel directeur aan voor scale-upfase

Delft, 5 juli 2018 - Ondernemer Jan Willem Klerkx stapt in de startup Delft Advanced Biorenewables (DAB), die een unieke technologie heeft ontwikkeld om op een goedkope en efficiënte manier biochemicaliën en biobrandstoffen te produceren. Klerkx wordt aandeelhouder en treedt toe tot het management.

07 juni 2018

Groep Marcel Ottens werkt mee aan nieuw internationaal trainingsprogramma

Groep Marcel Ottens werkt mee aan nieuw internationaal trainingsprogramma

De onderzoeksgroep van Marcel Ottens gaat, als onderdeel van een groot Europees biofarmaceutisch consortium, deelnemen aan een Marie Curie International Training Network (ITN) van 4 miljoen euro.

24 mei 2018

Twee prijzen voor Jack Pronk

Twee prijzen voor Jack Pronk

Professor Jack Pronk heeft de afgelopen weken twee prijzen in ontvangst mogen nemen. Van de International Metabolic Engineering Society kreeg hij de International Metabolic Engineering Award. Daarnaast ontving hij tijdens het Nederlands Biotechnologisch Congres 2018 de Zilveren Zandloper, een onderwijsprijs.