News

23 november 2017

Afvalgas gebruiken op een biologische manier

Afvalgas gebruiken op een biologische manier

Wetenschapsfinancier NWO-TTW en industriepartners hebben 3,8 miljoen euro bijeengebracht voor een consortium dat syngas op een duurzame manier om gaat zetten in nuttige chemische bouwstenen, gebruikmakend van micro-organismen. Het consortium wil daarmee bijdragen aan de circulaire economie en het verminderen van de CO2-uitstoot.

07 juni 2017

Bioenergie: zo gek nog niet

Biobrandstoffen hebben een niet al te positief imago. Onterecht, zegt prof. Patricia Osseweijer van de afdeling Biotechnology. Met het oog op de Millennium Development Goals van de Verenigde Naties pleit zij ervoor om meer te investeren in bio-energie. Niet alleen omdat biobrandstoffen duurzaam zijn, maar ook omdat slimme investeringen in bio-energie kunnen bijdragen aan de sociale ontwikkeling van arme gebieden.

26 mei 2017

Pas ontdekte micro-organismen uit Siberische sodameren zetten organisch materiaal direct om in methaan

Pas ontdekte micro-organismen uit Siberische sodameren zetten organisch materiaal direct om in methaan

Onderzoekers uit Delft en Moskou hebben een nieuwe klasse micro-organismen ontdekt in Siberische sodameren. Deze organismen groeien in verzadigde soda met een pH-waarde van 10 en zetten organisch materiaal om in methaangas. Op vrijdag 26 mei publiceren ze samen met collega’s uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje een rapport van hun bevindingen in Nature Microbiology.

11 mei 2017

Isabel Arends en Wiro Niessen benoemd tot KNAW-lid

De Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen(KNAW) heeft 26 nieuwe leden gekozen, onder wie Prof. Isabel Arends, hoogleraar biokatalyse en organische chemie aan de TU Delft en Prof. Wiro Niessen, hoogleraar medische beeldverwerking aan de TU Delft en het Erasmus Medisch Centrum.

07 april 2016

Twee ERC Advanced Grants voor Delftse onderzoekers

03 maart 2016

Een duurzaam, goed en betaalbaar Hib vaccin voor ieder kind

03 februari 2016

Interview BNR radio met Peter Mooij over de vetste alg

15 januari 2016

Algen kansrijk voor productie biodiesel via ‘survival of the fattest’

/* */