ISSMO/Springer-prijs voor Weiming Wang

Nieuws - 29 januari 2020 - Communication

IO-onderzoeker dr. Weiming Wang heeft de ISSMO/Springer Prize toegekend gekregen; de meest prestigieuze prijs voor een jonge onderzoeker van de International Society for Structural and Multidisciplinary Optimization (ISSMO).

De prijs is voor zijn paper en presentatie 'Space-Time Topology Optimization for Additive Manufacturing: Concurrent Optimization of Structural Layout and Fabrication Sequences'. Co-auteurs zijn Dirk Munro en Fred van Keulen (3mE), en Charlie Wang en Jun Wu (IO). Het ‘Executive Committee of ISSMO ‘vond het werk nieuw en krachtig en dat het deze fantastische erkenning verdient’.

De paper gaat over het ontwerp van optimale structuren en de planning van (additieve productie) fabricage-sequenties. Deze zijn typisch beschouwd als twee afzonderlijke taken die opeenvolgend worden uitgevoerd. In het licht van recente ontwikkelingen in robot-geassisteerde (draadboog) additieve productie die toevoeging van materiaal langs gebogen oppervlakken mogelijk maakt, presenteert Weiming een nieuwe topologie-optimalisatieformulering die tegelijkertijd de structuur en de fabricagevolgorde optimaliseert.

Animatie die een geoptimaliseerde structurele lay-out en geoptimaliseerde fabricagevolgorde illustreert.

Weiming presenteerde zijn paper op het 13e World Congress of Structural and Multidisciplinary Optimization (WCSMO) in mei 2019 in Beijing. De prijs wordt formeel uitgereikt tijdens de algemene vergadering van WCSMO-14 in 2021.

Weiming is een postdoc en wordt ondersteund door het LEaDing fellowship-programma. Zijn project is een samenwerking tussen de faculteiten IO en 3mE.