Jeroen van Erp ontvangt Dutch Design Award

Nieuws - 29 oktober 2020 - Communication

Proficiat aan professor Jeroen van Erp! Aan het einde van een zeer actieve Dutch Design Week waarin hij ook als expertcommentator van het thema Crisis! Deelnam, won Jeroen's ontwerpbureau Fabrique samen met Ocean Cleanup de categorie beste product bij de Dutch Design Awards. - de non-profit opgericht door alumnus Boyan Slat van de TU Delft.

Ze wonnen de prijs voor hun gezamenlijke ontwikkeling van Interceptor, een systeem dat werkt om het probleem van plasticvervuiling in oceanen bij de bron te stoppen - met andere woorden, in rivieren die de bron zijn van 80 procent van plasticvervuiling. De catamaran op zonne-energie beweegt langzaam langs rivieren en gebruikt een barrière die afval naar de mond van de Interceptor leidt. Plasticvervuiling stroomt op een lopende band en wordt gesorteerd in opslagcontainers die vol naar het land worden gebracht voor recycling.

Lees hier meer over Interceptor. En luister hier naar Jeroen en Matthias van Middendorp van de Ocean Cleanup die hun ontwerp bespreken tijdens Dutch Design Week hier (18-25 minuten).