Christien Janssen TU Delft Docent van het Jaar 2022

Nieuws - 14 november 2022 - Communication BK

Tijdens de Onderwijsdag op 10 november is Christien Janssen, docent Bouwfysica (AE&T) aan de faculteit Bouwkunde, uitgeroepen tot Beste Docent van de TU Delft 2022. Christien werd gekozen uit acht faculteitsdocenten van het jaar 2022, die door studenten zijn gekozen vanwege hun onderwijsinspanningen. 

Onze BK-studenten zeggen over haar: "Christien denkt met ons mee in plaats van voor ons! Ze vindt altijd creatieve voorbeelden die ons persoonlijk aanspreken. We kennen haar allemaal van het fluitspelen om akoestische theorieën uit te leggen. De manier waarop ze oplicht als ze over haar passie praat, creëert een positieve en vrolijke omgeving om te leren over klimaatontwerp." De jury van de TU Delft meldt: "Ze heeft haar eigen, niet-traditionele manier van lesgeven. Studenten vinden haar echt boeiend, bijvoorbeeld als ze muziek speelt om akoestiek uit te leggen. Ze lost vragen van studenten op, met studenten en niet voor studenten. Haar impact gaat veel verder dan haar cursus." 

Naast de titel 'TU Delft Docent van het Jaar 2022' ontvangt Christien Janssen een prijs van 6.000 euro, waarvan 5.000 euro bestemd is voor onderwijsvernieuwing en 1.000 euro voor privégebruik. Christien is nu ook genomineerd voor de landelijke verkiezing van ISO 'Docent van het Jaar'. Deze prestigieuze prijs geeft exclusieve deelname aan het Comeniusnetwerk en een prijs van 25.000 euro te besteden aan onderwijsinnovatie.

Meer informatie

  • De jury van de Docent van het Jaar bestaat uit de Vice-Rector Magnificus & Vice-President Onderwijs (Rob Mudde), de Academic Director van de Teaching Academy (Annoesjka Cabo), de vorige winnaar van de titel (Tom Burdyny), twee leden van de Studentenraad (één van ORAS, en één van Lijst Beta) en de voorzitter van de Studieverenigingsraad (SVR).
  • Bekijk de prijsuitreiking.
  • Lees hier het interview met Christien Janssen van de Teaching Academy.
  • Lees hier het artikel van TU Delta.  
  • Meer informatie over Docent van het jaar
/* */