Delft Design for Diversity thesis award

Nieuws - 07 december 2022 - Communication BK

Diversiteit, gelijkheid en inclusie behoren tot de belangrijkste maatschappelijke waarden van de TU Delft. Om de ervaringen met het ontwerpen met en voor diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) bij Bouwkunde te waarderen, wordt een scriptieprijs gelanceerd voor masterscripties en  PhD proefschriften die diversiteit, gelijkheid en inclusie op innovatieve manieren expliciet behandelen. 

Met dit initiatief wil men het bewustzijn over ‘design for diversity’ vergroten en een collectie opbouwen van goede voorbeelden van scripties, methodologieën, tools en perspectieven die diversiteit, gelijkheid en inclusie in ontwerp bevorderen.

Bouwkunde en TBM Masterstudenten en promovendi die afstudeerden of hun thesis verdedigden tussen september 2020 en september 2022 worden uitgenodigd om deel te nemen. De deadline voor inzending is 30 januari 2023.

Selectiecriteria

Alleen afstudeerwerk en proefschrijften verdedigd bij BK en TBM komen in aanmerking.

Een commissie bestaande uit Bouwkunde medewerkers en studentenvertegenwoordigers zal de "meest baanbrekende scriptie over DGI" selecteren op basis van:

 1. De academische kwaliteit en originaliteit van de aanpak.
 2. De integratie van nieuwe benaderingen van onderzoek en ontwerp, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) genderstudies, queer studies, LGBTQ+ onderwerpen, intersectionaliteit, de-kolonialiteit, democratie en co-design.
 3. De expliciete aanpak van een relevante en dringende maatschappelijke behoefte.
 4. Het gebruik van participatieve, actie- en inclusieve onderzoeksmethoden, inclusief co-design.

Prijzen

10 finalisten worden uitgenodigd om een korte presentatie te ontwikkelen met coaching van een specialist van IMPROVE Technical and Creative Production. De finalisten mogen hun pitch presenteren tijdens een speciale ceremonie eind februari 2023.

Alle finalisten krijgen een cadeau van de TU Delft en de kans om een voordracht te ontwikkelen met een professionele coach en opname, en om hun werk op een website te plaatsen en te verspreiden over de hele TU Delft. De winnaars krijgen elk 1.500 euro (één prijs voor masterscripties en één voor dissertaties). Ook de runners-up en eervolle vermeldingen worden toegekend.

Aanmelden

Om je afstudeerwerk of proefschrift in te zenden, stuur je de volgende materialen (in PDF):

 1. Een motivatiebrief (waarom doe je mee, de motivatie voor je werk, hoe je proefschrift kwesties van diversiteit, gelijkheid en inclusie aanpakt).
 2. Een PDF van je scriptie.
 3. Een samenvatting van 300 woorden van het proefschrift.
 4. Een CV van twee pagina's

Belangrijke data en deadlines

 • Uiterste datum voor indiening: 30 januari 2023
 • Bekendmaking van de finalisten: 30 februari 2023
 • Training met coaches: Maart 2023
 • Openbare gesprekken en prijsuitreiking: eind maart 2023

Meer informatie