De positieve veranderingen die vrouwelijke architecten teweegbrengen

Nieuws - 08 maart 2023 - Communication BK

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, met als thema "Choice Challenge", organiseert het consulaat-generaal van Nederland in Guangzhou een salonuitwisseling voor vrouwelijke architecten. Het doel is een interactief platform op te bouwen tussen Chinese en buitenlandse vrouwelijke architecten en de 'groeiverhalen' en waardevolle ervaringen van vrouwelijke architecten te delen. Caroline Newton is uitgenodigd om deel te nemen.

Onder de deelnemers bevinden zich senior architecten die nog steeds vol passie voor design zijn, en jonge ontwerpers met een heldere visie op de toekomst. Zij zullen hun ervaring als architect delen, zodat meer mensen de positieve veranderingen van vrouwelijke architecten in de industrie en de samenleving kunnen begrijpen en de volgende generatie kunnen inspireren. Caroline Newton van onze faculteit, afdeling Urbanism, werd uitgenodigd om deel te nemen aan het panel Voices of Women in Architecture!

Blogpost

Caroline Newton is stedenbouwkundige, architect en politiek wetenschapper. Ze houdt zich bezig met de sociale en politieke dimensies van design. Ze schreef een blogpost 'Celebrating HERstories in architecture and planning on International Women's Day' waarin ze het succes wil vieren van een aantal vrouwen die haar heldinnen zijn en die een verschil hebben gemaakt op het gebied van planning en gemeenschapsontwikkeling. Zo richt zij de schijnwerpers op de bijdragen van vrouwen die historisch gezien zijn gemarginaliseerd en wiens stem niet gehoord werd.

Meer informatie

  • De salon Voices of Women in Architecture is op zaterdag 11 maart van 8.30 tot 10.30 uur (Nederlandse tijd). Bezoek de website voor meer informatie en om de live-uitzending te volgen.
  • Lees hier de blogpost van Caroline.
Headerbeeld foto door: Caroline Newton