Tweede community diner leverde mooie gesprekken op

Nieuws - 15 november 2023 - Communication BK

Op dinsdag 31 oktober vond in de Berlagezalen het tweede community diner plaats, waar studenten en medewerkers met elkaar in gesprek gingen over de stand van diversiteit en inclusie in onderwijs en onderzoek. ‘Hoe doen we het eigenlijk met zijn allen?’ was de centrale vraag. Een aantal sprekers van binnen en buiten de faculteit, studenten en medewerkers, deden een voorzet met een kleine presentatie van hun eigen bevindingen. Zij stelden ook specifieke vragen aan de 50 aanwezige gasten. 

Aike Dias-Broens, Phd kandidaat aan het EUR, presenteerde de uitkomst van het onderzoek dat ze had gedaan naar de ‘Sense of belonging, safety and workload’ onder BK studenten. MaartenJan Hoekstra, directeur onderwijs, ging in gesprek met de gasten over het numerus fixus systeem dat we hanteren en stelde de zaal de vraag of dit tot een diverse groep studenten in de Bachelor leidt. Esther Gramsbergen, coördinator van Grondslagen 1 en 2 vertelde hoe ze de lesstof in de leerlijn inclusiever maken door onder meer voorbeeldplannen van vrouwelijke architecten en niet westerse architectuur toe te voegen aan de lesstof. TJ Rivera, masterstudent en medewerker communicatie, deelde met de zaal wat hem als student motiveerde om te vechten voor diversiteit en inclusie. Dante Pelk, werknemer van de student HUB, ESA en Outsite deed een oproep om mee te doen aan Paarse Vrijdag op 8 december aanstaande. Leo van den Burg, bachelor coördinator en Nina Bohm, onderwijsonderzoeker, gingen met de gasten in gesprek over de invulling van de persoonlijke ontwikkelingsweken in het nieuwe bachelor curriculum. 

De 50 gasten discussieerden per tafel over de vragen en kwamen vervolgens met antwoorden voor de sprekers. Er was een goede en open sfeer en de aandacht en het enthousiasme was groot. De catering was prima verzorgd met heerlijk eten. 

BK studenten of medewerkers die mee willen dineren en discussiëren kunnen zich aanmelden voor het volgende community diner op dinsdag 13 februari. Interesse? Meld je aan via Communityofficer-BK@tudelft.nl. De invulling van het programma volgt later. Wil je zelf spreken of heb je een onderwerp voor op de agenda, laat het weten aan Cecile Calis (community officer) via hetzelfde mailadres. Dan neemt ze contact met je op.