Opening: BK-Labs

16 februari 2024 13:30 t/m 17:30 - Locatie: Berlage room (for lectures) & laboratories - Door: Communicatie BK | Zet in mijn agenda

Tijdens dit BK-Labs evenement hoor je lezingen over state-of-the-art onderzoek, bezoek je de laboratoria en praat je met onderzoekers over hun meest recente wetenschappelijke bevindingen.

Je hoort over het werk en de ervaringen van een recent afgestudeerde student die betrokken was bij een van de BK-Labs, een onderzoeker die werkt aan state-of-the-art onderzoek en een partner die samenwerkt met BK-Labs. Vervolgens zullen onderzoekers rondleidingen geven door de verschillende laboratoria en vragen beantwoorden. Een expositie toont de resultaten van BK-Labs onderzoek, zoals nieuwe duurzame bouwmaterialen. Je krijgt de kans om Virtual Reality te ervaren, een waterstraalsnijder in actie te zien of de mogelijkheden van 3D-printen te verkennen!

Programma

13:30-14:00 Inloop
14:00-14:15 Welkomswoord door Dick van Gameren, Decaan van de Faculteit Bouwkunde
14:15-15:00

Lezingen

  • Sensing and Mapping Stress in Time and Space using Virtual Reality,
    door Stefan van der Spek 
  • Enhancing durability of renovation mortars by encapsulated additives,
    door Barbara Lubelli & Ameya Kamat
  • Urban Comfort Fieldlab
    door Zhikai Peng
15:00-16:30 Bezoek de BK-Labs of bekijk de expositie in de Berlagezaal
16:30-17:30 Afsluiting en borrel

Over BK-Labs

De BK-Labs vormen een unitair systeem van laboratoria dat de afgelopen jaren is opgezet op de faculteit Bouwkunde. BK-Labs omvatten, naast de bekende en gevestigde Maquettehal, recente laboratoria zoals het GlassLab, Heritage & Technology Lab, LAMA en Robotic Building Lab, en laboratoria die vanuit andere locaties naar de faculteit zijn gekomen (SenseLab en Geo-Database Management Center).

De BK-Labs zijn betrokken bij zowel onderwijs als onderzoek en stimuleren een levendige samenwerking tussen studenten, academici en publieke en particuliere partners. Dankzij hun opzet zijn de BK-Labs in staat om nieuwe ideeën op verschillende vakgebieden te ontwikkelen (van materiaaltechnologie tot architectonisch ontwerp, van Virtual Reality tot 3D-printen) en relevante maatschappelijke kwesties aan te pakken, zoals energiebesparing en verbeterde duurzaamheid van de gebouwde omgeving.

Aanmelden