Archief
20 april 2017
23 mei kick-off TU Delft Institute for Computational Science and Engineering
Nieuwe wiskundige concepten en geavanceerde rekenmodellen als nieuwe manier om te ontdekken.
20 april 2017
Eerste namen IFoT 2017 bekend!
Maak je klaar voor drie dagen tech & fun op 7, 8 en 9 juni tijdens het International Festival of Technology. De eerste namen zijn bekend: Bright TV Bright Night, stand-up physics Lieven Scheire, David Lemereis - The Future is Now, Broederliefde en ChefâSpecial! Binnenkort meer, stay tunedâŚ
11 april 2017
De wereld van Sociale Robots
Op 6 april was Chris Verhoeven te zien in de uitzending van âDe Kennis Van Nuâ. In deze uitzending doken de presentatoren in de wereld van sociale robots.
10 april 2017
âZwavelhexafluoride heeft een 23.000 keer zo groot effect op de opwarming van de aarde vergeleken met CO2â
PhD kandidaat Dennis van der Born zal promoveren op 11 april met zijn thesis âDielectric Coatings for High Voltage Gas Insulated Switchgearâ. Hij heeft zijn onderzoek gedaan bij de groep DC Systems, Energy Conversion & Storage onder de supervisie van Johan Smit.
07 april 2017
âHet is mijn droom dat banken het algoritme op grote schaal gaan toepassenâ
PhD kandidaat Qian Feng is 4 april gepromoveerd met haar thesis âAdvanced Estimation of Credit Valuation Adjustmentâ. Ze heeft haar thesis gedaan bij Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) onder de supervisie van Kees Oosterlee.
27 maart 2017
âDe snelheidsbeperking van ribosomen die RNA omzetten in eiwittenâ
PhD kandidaat Alexey Gritsenko heeft zijn doctoraat behaald op 22 maart met zijn thesis âData-driven modelling of protein synthesis. A sequence perspectiveâ. Hij heeft zijn onderzoek gedaan bij de Multimedia Computing groep onder de supervisie van Dick de Ridder.
23 maart 2017
Koning Willem-Alexander bezoekt The Hague Security Delta
Zijne majesteit de Koning heeft op 23 maart 2017 een werkbezoek gebracht aan The Hague Security Delta (HSD) en ging met professor Jan van den Berg in gesprek over de executive masteropleiding Cyber Security die de TU Delft samen met de Universiteit Leiden en Haagse Hogeschool aanbiedt.
22 maart 2017
âNiet alleen studenten zijn welkom, het symposium is er juist ook voor medewerkers en people of industryâ
Masterstudent Beer van der Drift van W.I.S.V. Christiaan Huygens mede-organiseert op 1 mei het symposium The key to your privacy over Cyber Security in theater De Veste.
22 maart 2017
âNiet alleen studenten zijn welkom, het symposium is er juist ook voor medewerkers en people of industryâ
Masterstudent Beer van der Drift van W.I.S.V. Christiaan Huygens mede-organiseert op 1 mei het symposium The key to your privacy over Cyber Security in theater De Veste.
16 maart 2017
âDit is een type onderzoek zonder einde: er zullen altijd nieuwe vragen en toepassingen zijnâ
PhD kandidaat Chiara Gallarati (Analyses // Jan van Neerven, Mark Veraar) promoveert op 31 maart met haar thesis: Maximal regularity for parabolic equations with measurable dependence on time and applications.
15 maart 2017
Delft Data Science Seminar - Online Education - 31 maart
Delft Data Science organiseert een nieuwe editie van een serie seminars vanuit onze faculteit. Deze seminars adresseren problemen en mogelijkheden die voortkomen uit almaar groeiende heterogene, complexe, verbonden en dynamische data die wordt verkregen uit verscheidene socio-economische vlakken. De resulterende kennis van DDS onderzoek heeft weer een immense invloed op al deze domeinen in de maatschappij. Een van deze socio-economische domeinen is Online Education. Massive Open Online Courses zijn een innovatieve manier om onderwijs voor iedereen beschikbaar te maken. Maar hoe garanderen we de kwaliteit van Online Education met zoân groot vraag en aanbod. Op 31 maart, tijdens de internationale Open Education Week (27-31/03) delen drie wetenschappers met Delft Data Science hun inzichten graag met andere onderzoekers, partners en met jou.
15 maart 2017
Professoren in de Arena: De bionische mens, van protheses naar upgrades, 28 maart
Op 28 maart gaan drie hoogleraren, waaronder Wouter Serdijn, met elkaar in debat over 'de bionische mens'. Wat is er mogelijk en hoe ver kun, wil en mag je gaan? In drie korte minicolleges praten de heren u bij en worden ze vervolgens stevig aan de tand gevoeld door cabaretier, columnist en TU-docent Jasper van Kuijk. In de discussie die daarop volgt, wordt het publiek van harte uitgenodigd mee te doen.
15 maart 2017
ARC 2017 bij EWI van 3-7 april
The Computer Engineering Laboratory is deze editie de trotse organisator van het International Symposium on Applied Reconfigurable Computing (ARC 2017). het vindt plaats op onze faculteit van 3 tot 7 april. De conferentie trekt een wereldwijde onderzoeksgemeenschap om de laatste ontwikkelingen op het gebied van FPGA acceleration en gerelateerde onderwerpen te bespreken.
14 maart 2017
Jonge informaticatalenten bij Beverwedstrijd
Op zaterdag 11 maart vond de finale van de Beverwedstrijd bij faculteit EWI plaats.
13 maart 2017
"Ik zou graag verder gaan op het academische pad"
PhD kandidate Nelly Ng (QuTech // Stephanie Wehner) promoveert op 29 maart met haar thesis: A Theory of Thermodynamics for Nanoscale Quantum Systems.
02 maart 2017
"We willen een robot creeeren dat zich aanpast aan het dier, en kan reageren op bewegingen en reacties; een SLAM (Simultaneous Location and Mapping) probleem, dus"
EWI looft ieder kwartaal een voucher en kantoorruimte uit aan veelbelovende studenten met een start-up. Drie van onze Embedded Systems studenten werken aan een robot die je huisdier kan vermaken wanneer je er zelf even niet bent.
28 februari 2017
"We organiseren een speciale sessie over Cyber Security op het ICT.OPEN 2017"
Op 21 & 22 maart vindt het jaarlijkse ICT.OPEN evenement plaats in theater De Flint in Amersfoort. Dit jaar is Cyber Security een van de leidende themas en onze eigen facultaire Cyber Security groep organiseert hiervoor een speciale sessie, geleid door Zeki Erkin. Hij roept hierbij alle studenten en onderzoekers op om zich aan te melden voor de sessie.
27 februari 2017
Embedded systems betrokken bij recent wereldrecord in ruimtevaart
Op 15 februari jl. vestigde ISRO (Indian Space Research Organization) een nieuw wereldrecord. Ze schoten, met succes, een raket met 104 satellieten aan boord de ruimte in. Een aantal wetenschappers van de TU Delft zijn betrokken bij dit project waaronder EWI onderzoekers Dr. Ranga Rao Venkatesha Prasad (Embedded Systems) en zijn PhD-student, Sujay Narayana.
22 februari 2017
"We hebben een efficient numeriek algoritme ontwikkeld voor de complexe reacties tussen vaste en vloeibare materialen"
"We hebben een efficient numeriek algoritme ontwikkeld voor de complexe reacties tussen vaste en vloeibare materialen"
22 februari 2017
"Ik heb heel veel studenten papers zien schrijven, maar nog nooit tweedejaars"
Moritz Beller en Andy Zaidman (Software Technology) zijn verbaasd over een groep van vijf TI studenten. Op basis van het jaarlijkse Context Project, waarin tweedejaars studenten werken aan een stuk software, schreven deze studenten een Tool Demo Paper. Het werd aanvaard en behoort nu tot de twee beste inzendingen op de International Conference on Software Analysis, Evolution and Reengineering, die deze week in het Oostenrijkse Klagenfurt plaats vindt. Ze mogen nu een blogpost over hun paper schrijven dat gepubliceerd wordt op IEEE Software.
21 februari 2017
"Ik houd me bezig met algorithmic transparency en tailored information presentation"
Nava Tintarev is nieuw binnen de Web Information Systems group, als assistant professor en Delft Technology Fellow. Ze onderzoekt hoe complexe data het best gepresenteerd en toegepast kan worden (door middel van natural language generation en visualisatie) binnen kunstmatige recommendatiesystemen.
17 februari 2017
"Mijn expertise ligt in de betrouwbaarheid van componenten en materialen in hoogspanningsenergiesystemen"
Rob Ross is aangesteld als deeltijd hoogleraar in de groep DC systems, Energy Conversion & Storage. Hij heeft een achtergrond in materialen, hoogspanning en statistiek en werkt onder andere in het Supernet NL project aan de supergeleidende kabel, die op den duur mogelijk hoogspanningslijnen kan vervangen.
16 februari 2017
"Ik moet de credits voor mijn zilveren penning wel delen"
Arnold Heemink (Mathematische Fysica) is bescheiden over zijn Zilveren Penning ter ere van de promotie van zijn 50e PhD kandidaat.
16 februari 2017
Else Kooi prijs gaat naar PhD uit de Electronic Research Laboratory groep
De Else Kooi prijs, editie 2017, is toegekend aan Dr. Massoud Tohidian voor zijn onderzoek naar high-performance super-heterodyne receivers in een minimaal aantal analoge circuits. Massoud Tohidian promoveerde in September 2015 binnen de Electronics Research Laboratory groep.
16 februari 2017
Nieuwe research film faculteit EWI
Er staat een nieuwe research film van onze faculteit online. Hierin worden drie van de actuele thema's binnen onze faculteit uitgelicht: Health, Data Science en Energy Transition, in negen actuele onderzoeken. Je kunt de film bekijken en delen via YouTube.
26 januari 2017
"Er werd destijds verwacht dat maximaal 65.000 mensen gebruik zouden gaan maken van het internet. Dat zijn er inmiddels bijna 3,5 miljard"
Niels van Adrichem (Network Architectures and Services // Fernando Kuipers / Piet Van Mieghem) promoveert op 3 februari met zijn proefschrift om de verouderde architectuur achter het internet te verbeteren.
24 januari 2017
"We wilden een microgolf microscoop maken en het werkt!"
Rui Hou (ELCA / Leo de Vreede) is op 24 januari gepromoveerd met zijn proefschrift over een energie-vriendelijke infrastructuur om het 5G netwerk in de toekomst de ondersteunen. Als 'bijzaak' ontwikkelde hij een microgolf microscoop om circuits, al draaiende, te kunnen observeren.
20 januari 2017
âIk heb een model gemaakt waarmee je kunt berekenen of een vliegtuig stabiel blijft wanneer het door de geluidsbarrière gaat. Een alternatief voor dure windtunneltesten.â
Thea Vuik (Mathematische Physica / Arnold Heemink) promoveert op 24 januari met haar proefschrift om schokgolven te detecteren met behulp van multiwavelets en outlierdetectie.
18 januari 2017
Seminar Data Science and Smart Culture 24 januari
Op dinsdag 24 januari organiseert Delft Data Science (DDS) het seminar Data Science and Smart Culture.
17 januari 2017
"Mijn vrouw en ik zijn eigenlijk bij toeval in Delft beland"
Faruk Uysal is net gestart als tenure tracker bij Microwave Sensing, Signals and Systems.
16 januari 2017
'Laden van elektrische voertuigen tijdens het rijden zal snel werkelijkheid worden'
Pavol Bauer (Electrical Sustainable Energy) is betrokken bij een H2020 project met 13 partners, en richt zich daarin op de metrologie voor inductief opladen met een magnetische koppeling.
16 januari 2017
'smart combining technologies om 5G in hoge frequenties te ondersteunen'
Ons gedrag online versnelt de behoefte aan 5G. Marco Spirito, Daniele Cavallo, Masoud Babaie and Andrea Neto (Microelectronica) werken aan de hoofdcomponenten die in de toekomst 5G mogelijk zullen maken. Deze geavanceerde 5G toepassingen worden ontwikkeld in het WhALE project (WAtt LEvel transmitters at mm-waves), dat gesteund wordt door STW.
13 januari 2017
'Deze spraakverstaanbaarheidsmaat wordt nu wereldwijd gebruikt'
Richard Hendriks en Richard Heusdens (Circuits and Systems) hebben, samen met promovendus Cees Taal en collega's, gewerkt aan een nieuwe spraakverstaanbaarheidsmaat voor gehoorapparaten: hoe verstaanbaar is spraak na een verstoring door bijvoorbeeld achtergrondgeluid op een feestje.