Digitale samenleving

De faculteit EWI is toonaangevend in het doorontwikkelen en verbeteren van de Digitale Samenleving waarin we allemaal leven. We ondernemen baanbrekend onderzoek op gebieden zoals Kunstmatige Intelligentie, Edge en Intermittent Computing, Quantum Computing, fundamentele Informatica en Microelektronica. Ons baanbrekende werk op deze gebieden vormt de toekomst van technologie.

We zijn diep betrokken bij de evolutie van algoritme- en computerwetenschappelijk onderzoek, waarbij we voortdurend de grenzen van het mogelijke in de digitale wereld verleggen zonder het menselijk perspectief, zoals met software testing, uit het oog te verliezen. Ons onderzoek in AI gaat niet alleen over het creƫren van slimmere machines, maar ook over het ontwikkelen van technologieƫn die voor en met de mensheid werken en ons leven Ʃcht verbeteren. In Edge Computing verkennen we manieren om gegevens dichter bij hun bron te verwerken, waarbij we ons zowel richten op efficiƫntere computing als op communicatietechnologieƫn. Onze inspanningen op het gebied van Quantum Computing doorbreken nieuwe grenzen, we bouwen aan de eerste volledige stack cryogene computertechnologieƫn, evenals aan de Quantum Algoritmes die op deze nieuwe machines kunnen draaien. Op het gebied van Micro-elektronica zijn we voortdurend bezig met het verkennen van nieuwe mogelijkheden op het gebied van halfgeleiders en sensorchips. Dit onderzoek wordt ondersteund door twee wereldklasse cleanrooms.

We nodigen bedrijven, onderzoekers en innovators uit om met ons mee te doen in deze spannende ondernemingen. Of het nu gaat om samenwerking aan specifieke projecten, het delen van expertise, of het ontwikkelen van gezamenlijke ondernemingen, uw deelname kan helpen deze technologieƫn vooruit te drijven. Laten we samenwerken om nieuwe mogelijkheden in Digitale Technologieƫn te ontsluiten en significante bijdragen te leveren aan het technologielandschap. Bij de TU Delft geloven we dat engineering de sleutel is tot 'impact for a better society'.