ESP Lab genomineerd voor Gulden Feniks 2021

Het Electrical Sustainable Power Lab (ESP Lab) is genomineerd voor de Gulden Feniks 2021. De vakjury maakte een selectie uit 54 inzendingen, heeft de geselecteerde projecten bezocht en vervolgens acht projecten genomineerd. Samen met de zeven andere genomineerden strijdt het ESP Lab om deze eervolle prijs voor de meest excellente voorbeelden van renovatie- en transformatieprojecten.

23 juli 2021

Het verhaal achter de posters in het Mekelpark

Als je tussen 14 en 18 juni op de campus bent geweest, dan heb je ze vast gezien: een lange serie posters in het Mekelpark die het brede spectrum van Systems Engineering laten zien. Van ‘fast food delivery drones’ tot bionische kwallen die het zeeleven monitoren. Maar waar kwamen die posters vandaan?

Meer dan 250 papers in minder dan 2 maanden

Bruisende groepen vol creativiteit en interessant nieuw onderzoek, maar bovenal: een nieuwe lichting bachelorstudenten die helemaal klaar is voor alle academische hordes tijdens hun master. Het nieuwe “Research Project” van het vernieuwde Computer Science and Engineering curriculum is een groot succes! Maar wat maakte dat mogelijk?

07 juli 2021

Convergence Alliance: ecosysteem in Zuid-Holland

Met de regio als living lab creëert de Convergence Alliance een toonaangevend onderzoek- en innovatie-ecosysteem in Zuid-Holland, met grote (inter)nationale aantrekkingskracht en ambities. Een van de kennisclusters van de alliantie is 'AI, Data & Digitalisering', met vertegenwoordigers van de universiteiten van Leiden, Rotterdam en Delft en het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum.

23 juni 2021

Annoesjka Cabo benoemd tot directeur onderwijs

Vanaf 15 juli 2021 is Annoesjka Cabo benoemd tot directeur onderwijs aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. Daarmee volgt zij Geert-Jan Houben op die zich als pro vice rector magnificus gaat focussen op het leiding geven aan de activiteiten van de TU Delft AI initiative.

23 juni 2021

UvA, TU Delft en Booking.com onderzoeken verbeterde aanbevelingssystemen

In het Mercury Machine Learning Lab gaan onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de TU Delft samen met Booking.com onderzoek doen naar verbeterde aanbevelingssystemen. De samenwerking biedt de unieke kans om AI-technieken in de echte wereld te testen waardoor veilig nieuwe machine learning methoden ontwikkeld kunnen worden voor brede toepassing, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, energie of gezondheidszorg.

16 juni 2021

Lunar Zebro en TNO bundelen krachten om de weg naar de maan te effenen

15 juni 2021

Toekenningen voor Delfts onderzoek naar energietransitie

De energietransitie is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. De overgang naar duurzame energie is complex en vraagt op meerdere niveaus om verandering. Drie Delftse onderzoeksgroepen gaan met een toekenning van NWO onderzoek doen naar systeemintegratie binnen de energietransitie.

10 juni 2021

Koersen op AI - Maritieme ambities op het gebied van Artificiële Intelligentie in Nederland

De maritieme sector neemt een voortrekkersrol op het vlak van Artificiële Intelligentie (AI). Meer dan zestig vertegenwoordigers vanuit het maritieme bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid hebben binnen de Nederlandse AI coalitie (NL AIC) samengewerkt aan een gezamenlijke agenda. Vandaag publiceert de werkgroep Haven en Maritiem van de NL AIC het position paper ‘Koersen op AI’, waarin de maritieme ambities op het gebied van AI uiteen worden gezet. Onderzoekers van de TU Delft hebben in de kerngroep een actieve bijdrage geleverd aan deze agenda.

26 april 2021

Koninklijke Onderscheiding voor wiskundige Kees Vuik

Vandaag heeft professor Kees Vuik, numeriek wiskundige, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.