26 april 2021

Koninklijke Onderscheiding voor wiskundige Kees Vuik

Vandaag heeft professor Kees Vuik, numeriek wiskundige, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

22 april 2021

Europese subsidie voor Delfts onderzoek naar virusverspreiding

De Europese Unie kent de Delftse netwerkwetenschapper Piet Van Mieghem een ERC Advanced Grant toe.

22 april 2021

Simulaties TU Delft helpen rendement zonnecellen te optimaliseren

Een internationale fotovoltaïsche werkgroep heeft een nieuwe transparante toplaag voor zonnecellen ontwikkeld, gebaseerd op nanokristallen. Simulaties, uitgevoerd door de deelnemende TU Delft-onderzoekers, tonen aan dat deze laag het rendement van in massaproductie vervaardigde zonnecellen kan verhogen tot op een procentpunt van de praktisch haalbare limiet

07 april 2021

Samen alzheimer stoppen vóór het start

Deze week is het startschot gegeven voor het landelijk project ABOARD (A personalized medicine approach for Alzheimer’s disease), een samenwerking van meer dan dertig partners om de ziekte van Alzheimer te stoppen. Het doel van ABOARD is om voorbereidingen te treffen voor een toekomst waarin we de ziekte van Alzheimer stoppen vóór het start. Onder andere door: mogelijk maken van verbeterde diagnostiek, ontwikkelen van risicoprofielen op maat en focus op preventie door het vergroten van het bewustzijn rondom dementie en hersengezondheid.

25 maart 2021

TU Delft realiseert supercomputer op eigen campus

TU Delft is building the Delft High-Performance Computing Centre (DHPC). This supercomputer complements existing national and cloud-based facilities, and offers academics and students greater flexibility when conducting their research. The arrival of the supercomputer is accompanied by a comprehensive training programme addressing the effective use of computing facilities.

23 maart 2021

Populaire AI-cursus nu ook in het Nederlands

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en TU Delft lanceren vandaag de Nederlandse versie van de cursus Elements of AI.

08 maart 2021

International Women's Day 2021

10 februari 2021

5,7 miljoen euro voor hybride energieopslagsystemen

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat trekt 5,7 miljoen euro uit voor FLEXINet. Het FLEXINet-consortium zal, de komende jaren, werken aan hybride energieopslagsystemen: systemen waarmee zowel warmte als elektriciteit opgeslagen kan worden. Pavol Bauer, professor aan de TU Delft en projectleider en coördinator van het project: ‘Met FLEXINet streven we naar een systeem dat de energietransitie bespoedigt. Door slimme combinaties van technieken te maken – denk aan het samenvoegen van gerecyclede batterijen, het opladen van elektrische auto’s en flexibele warmtepompen – hopen we een belangrijke bijdrage te leveren aan de klimaatdoelen.’

09 februari 2021

TU Delft scoort op Olympische Spelen voor chipontwerpers

De Olympische Spelen vormen een graadmeter voor de sportprestaties per land. Maar wat weinig mensen weten, is dat er in de wereld van geïntegreerde schakelingen (chips) en slimme sensoren ook zo’n sportief meetmoment bestaat. Namelijk: de ISSCC. Voluit: de International Solid-State Circuits Conference. Het zijn de Olympische Spelen voor chipontwerpers, en die kent een geheel eigen medaillespiegel. Een klassement waarin de TU Delft tot de absolute top behoort.

28 januari 2021

TU Delft lanceert nieuwe reeks ‘TU Delft AI Labs’

De TU Delft lanceert vandaag een nieuwe reeks van acht ‘TU Delft AI Labs’. Binnen deze labs gebruiken wetenschappers artificiële intelligentie (AI) om wetenschappelijke vooruitgang te versnellen en maatschappelijke vraagstukken het hoofd te bieden. In de loop van 2021 zullen nog eens acht labs gelanceerd worden, waarmee het totaal op 24 labs komt. De werving voor 32 PhD posities voor de nieuwe TU Delft AI Labs wordt eind februari gestart. Daarnaast zal de TU Delft op 25 februari de labs presenteren op de MIT European career fair.