16 september 2021

Position paper: AI als versneller van de energietransitie

Een significante bijdrage leveren aan het creëren van kansen voor een CO2-vrij energiesysteem, daar werken meer dan 150 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid aan binnen de Nederlandse AI coalitie. De werkgroep Energie en Duurzaamheid heeft samengewerkt aan het position paper ‘AI als versneller van de energietransitie‘ waarin de kansen voor een CO2-vrij energiesysteem uiteen worden gezet. Onderzoekers van de TU Delft hebben in de kerngroep een actieve bijdrage geleverd aan deze agenda.

10 september 2021

Design & AI

Bekijk de nieuwe webpagina over 'Design & AI' van Industrieel Ontwerpen en ontdek het werk van ‘Delft design’ onderzoekers die een mensgerichte aanpak aanhouden. Door de behoeften van mensen en organisaties te integreren met de nieuwste technologische ontwikkelingen, vertalen de ‘Delft design’ onderzoekers abstracte AI-concepten naar tastbare ontwerpen. Deze holistische en geïntegreerde benadering van onderzoek is cruciaal voor de impact van AI en mogelijke commerciële innovatie.

26 augustus 2021

#SIGCOMM 2021 Best paper: "Seven years in the life of Hypergiants' off-nets"

Prof. Georgios Smaragdakis (Cybersecurity group) and colleagues from UCL, Microsoft, Columbia University, and FORTH were awarded the Best paper award in ACM SIGCOMM 2021 for their paper: "Seven Years in the Life of Supergiants' off-nets." SIGCOMM is the ACM flagship conference in Internet Architecture and Networking.

04 augustus 2021

Nieuwe meetmethode voor signaalverlies in ver-infrarood instrumenten

ESP Lab genomineerd voor Gulden Feniks 2021

Het Electrical Sustainable Power Lab (ESP Lab) is genomineerd voor de Gulden Feniks 2021. De vakjury maakte een selectie uit 54 inzendingen, heeft de geselecteerde projecten bezocht en vervolgens acht projecten genomineerd. Samen met de zeven andere genomineerden strijdt het ESP Lab om deze eervolle prijs voor de meest excellente voorbeelden van renovatie- en transformatieprojecten.

23 juli 2021

Het verhaal achter de posters in het Mekelpark

Als je tussen 14 en 18 juni op de campus bent geweest, dan heb je ze vast gezien: een lange serie posters in het Mekelpark die het brede spectrum van Systems Engineering laten zien. Van ‘fast food delivery drones’ tot bionische kwallen die het zeeleven monitoren. Maar waar kwamen die posters vandaan?

Meer dan 250 papers in minder dan 2 maanden

Bruisende groepen vol creativiteit en interessant nieuw onderzoek, maar bovenal: een nieuwe lichting bachelorstudenten die helemaal klaar is voor alle academische hordes tijdens hun master. Het nieuwe “Research Project” van het vernieuwde Computer Science and Engineering curriculum is een groot succes! Maar wat maakte dat mogelijk?

07 juli 2021

Convergence Alliance: ecosysteem in Zuid-Holland

Met de regio als living lab creëert de Convergence Alliance een toonaangevend onderzoek- en innovatie-ecosysteem in Zuid-Holland, met grote (inter)nationale aantrekkingskracht en ambities. Een van de kennisclusters van de alliantie is 'AI, Data & Digitalisering', met vertegenwoordigers van de universiteiten van Leiden, Rotterdam en Delft en het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum.

23 juni 2021

Annoesjka Cabo benoemd tot directeur onderwijs

Vanaf 15 juli 2021 is Annoesjka Cabo benoemd tot directeur onderwijs aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. Daarmee volgt zij Geert-Jan Houben op die zich als pro vice rector magnificus gaat focussen op het leiding geven aan de activiteiten van de TU Delft AI initiative.

23 juni 2021

UvA, TU Delft en Booking.com onderzoeken verbeterde aanbevelingssystemen

In het Mercury Machine Learning Lab gaan onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de TU Delft samen met Booking.com onderzoek doen naar verbeterde aanbevelingssystemen. De samenwerking biedt de unieke kans om AI-technieken in de echte wereld te testen waardoor veilig nieuwe machine learning methoden ontwikkeld kunnen worden voor brede toepassing, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, energie of gezondheidszorg.