Health & Wellbeing

De faculteit EWI richt zich op state-of-the-art en patiƫntgericht gezondheidsonderzoek. We streven naar geavanceerde diagnostische hulpmiddelen voor precisiegeneeskunde en betaalbare oplossingen voor gepersonaliseerde monitoring en patiƫntmanagement op basis van kunstmatige intelligentie. Op deze manier willen we bijdragen aan een duurzaam gezondheidszorgsysteem voor iedereen.

De ambities van onze faculteit zijn om de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg te vergroten. We willen de gezondheidskloof in Nederland verkleinen. We richten ons op ziektepreventie en het bevorderen van een gezonde leefstijl. Op deze manier willen wij vroege screening en diagnose van ziekten mogelijk maken. De hoeksteen van ons gezondheidsonderzoek is werken aan precisiebehandeling en genezing. We werken aan het mogelijk maken van minimaal invasieve, patiƫntspecifieke, closed-loop operaties.

We leveren technologie voor de succesvolle bewaking, diagnose en behandeling van vele ziekten en aandoeningen. We werken aan digitale technologieƫn om ouderdomsproblemen tegen te gaan en we creƫren ondersteunende technologie voor medicijnontwikkeling. Ons onderzoek varieert van wiskundige modellering van biologische verschijnselen, gedragsondersteunende systemen voor geestelijke gezondheid tot ontwikkelingen op het vlak van wearables, implantaten, katheters en sondes.

We hebben strategische samenwerkingsverbanden op het gebied van gezondheid met ziekenhuizen en andere universiteiten in Nederland. Bijvoorbeeld via het Medical Delta programma, dat de krachten bundelt van ErasmusMC, Erasmus Universiteit, LUMC en Universiteit Leiden, om technische oplossingen te bieden voor duurzame gezondheidszorg. En via de Convergence-samenwerking (en specifiek via het thema Gezondheid en Technologie) werken TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC samen aan de thema's levenslange gezondheid, vroegdiagnostiek en individueel toegesneden precieze medische behandeling.

We nodigen gezondheids- en welzijnsgerelateerde organisaties, bedrijven en wetenschappers uit om zich bij ons aan te sluiten in deze spannende ventures. Aan de TU Delft geloven we dat engineering de sleutel is tot impact voor een betere samenleving.