De minoren van EWI

De TU Delft biedt een flink aantal thematische minors aan. De meeste minors zijn verbredend van opzet, een aantal minors gaat de diepte in. Kijk voor het volledige aanbod van de minors op de minorpagina van de TU Delft. 

De Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica organiseert de volgende thematische minors: 

Minormogelijkheden voor EWI-studenten

LDE Minor

Gebruik je minorruimte van 30 EC optimaal. EEMCS studenten kunnen dus binnen Leiden-Delft-Erasmus minors, ofwel LDE-minors, een thematische minor van 30 EC of twee minors kiezen van 15 EC. Let er met je studieplanning goed op wanneer de minor wordt gegeven. Als je bijvoorbeeld twee minors van 15 EC kiest, zul je daar meestal twee keer Q1 in je studieplanning voor moeten vrij maken.

Registreer voor een thematische LDE minor van 30 EC of 2x LDE minor van 15 EC via http://www.tudelft.nl/minors

Minor volgen bij een andere universiteit buiten LDE verband

Wil je een thematische minor volgen bij een Nederlandse universiteit (buiten LDE-verband), dan moet je je aanmelding zelf regelen. Neem contact op met de universiteit waar je naar toe wilt om te informeren of je toelaatbaar bent voor de desbetreffende minor. Als  je bent toegelaten moet je toestemming aan de examencommissie van je BSc opleiding vragen. (Zie procedure via de aanmeldprocedure van de individuele minor.)

Daarnaast moet je zelf zorg dragen voor je inschrijving bij de desbetreffende universiteit. Aan het einde van de minor moet je de cijferlijst naar EWI-SPA@tudelft.nl sturen zodat deze in je programma kunnen worden geregistreerd. 

Minor in het buitenland (Exchange)

Wil je een minor in het buitenland volgen? Gebruik dan het individuele minor formulier. Kijk voor meer informatie over aanmelden en de aanmelddeadline op de Brightspace page Study Abroad EEMCS 

Stage en of project in minorruimte (alleen voor bachelor EE)

Ben je BSc EE student, dan kan je ook een stage volgen, zie voor meer informatie de website van International & Internschip Office van EWI.

Individuele minor (alleen voor BSc EE en TW studenten)

Het kan zijn dat je andere, nog creatievere ideeΓ«n hebt over de invulling van een minor. In dat geval is het mogelijk dat je zelf een programma samenstelt, een zogenaamde individuele minor. Geldt alleen voor TW en EE.

 Een individuele minor bestaat uit een samenhangend pakket vakken dat gevolgd wordt aan de Technische Universiteit Delft, een andere Nederlandse universiteit of aan een buitenlandse universiteit. 

Om goedkeuring te krijgen moet een EEMCS individuele minor wel aan een aantal eisen voldoen, deze kan je teruglezen in Paragraaf 3 van de uitvoeringsregeling (artikel 13, 13B en 15B).  De uitvoeringsregeling is te vinden in het Onderwijs- en Examenreglement van de bachelor.

Procedure

De procedure voor het aanvragen van een individuele minor geldt voor alle minors die niet binnen LDE verband worden aangeboden. 

  • Zelf samengestelde individuele minor* 
  • Thematische minor 15EC aangevuld met losse vakken 
  • Thematische minor van een universiteit buiten LDE verband 
  • Minor in het buitenland 
  • Stage of project als onderdeel van je minor* 
  • Overig 

*Niet mogelijk voor studenten BSc CSE 

Het vakkenpakket van de individuele minor moet wat betreft samenhang en niveau in eerste instantie worden voorgelegd aan een inhoudelijk beoordelaar.

Binnen EWI zijn dit; 

Vervolgens moet de examencommissie van de desbetreffende opleiding de individuele minor nog officieel goedkeuren voorafgaand aan de start van de minor. 

In onderstaande tabel, zie je de mogelijkheden voor EEMCS studenten. Per Bachelor opleiding heb je toegang tot: