Samenwerken


Lees meer over onze samenwerkings-verbanden binnen de drie onderzoeksthema's van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.

Bij EWI is ons team van toegewijde wetenschappers en onderzoekers gepassioneerd bezig met het creƫren van baanbrekende technische oplossingen en technologieƫn. Onze drijfveer is zowel nieuwsgierigheid als een toewijding om onze ontdekkingen op zinvolle manieren toe te passen. We gedijen op samenwerking, waarbij we onze inspanningen verenigen om innovatieve, verantwoorde technologieƫn te pionieren die kritieke maatschappelijke uitdagingen aangaan. Ons onderzoek is divers en verreikend, en omvat essentiƫle gebieden zoals gezondheid en welzijn, de energietransitie en de vooruitgang van onze digitale samenleving. Bovendien onderzoeken we via een interdisciplinaire lens belangrijke technologiegebieden zoals communicatie en sensing, kunstmatige intelligentie, en onconventionele computing & kwantumtechnologieƫn.

We zijn trots te kunnen aankondigen dat onze faculteit de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid, met grotere projecten, langdurige partnerschappen en samenwerkingen met topuniversiteiten. Deze uitbreiding heeft ons in staat gesteld bloeiende ecosystemen te ontwikkelen, en we zijn enthousiast om deze traject te blijven volgen om onze maatschappelijke impact te vergroten.

Onze deuren staan wagenwijd open voor samenwerking. We zoeken actief naar nieuwe nationale en internationale partners om ons te vergezellen op onze ontdekkings- en innovatiereis. In de nabije toekomst zijn we enthousiast om verschillende nieuwe onderzoeksinitiatieven te lanceren. Bijvoorbeeld, ons uitgebreide programma voor Kunstmatige Intelligentie wordt ondersteund door verschillende ICAI-labs en omvat een uitgebreid, langdurig initiatief via NWO. We hebben ook substantiĆ«le projecten geĆÆnitieerd met belangrijke industrieleiders op het gebied van energietransitie, kwantum en onconventionele computing, en communicatie & sensing, vaak via publiek-private partnerschappen die andere universiteiten en overheidsinstanties omvatten. Daarnaast bereiden we ons voor om intensiever te reageren op de kansen die door de Chips Act van de Europese Unie worden geboden.

Wij nodigen bedrijven, instellingen en vernieuwers uit om met ons samen te werken. Samen kunnen we onontgonnen terreinen in technologie en engineering verkennen, oplossingen creƫren die niet alleen onze directe gemeenschappen maar de wereldwijde samenleving ten goede komen. Laten we onze krachten bundelen om een betere, duurzamere toekomst vorm te geven.