Study Abroad

De minor Study Abroad geeft je de mogelijkheid om in het buitenland te studeren bij partneruniversiteiten van de faculteit Industrieel Ontwerpen. Je zult hier samenwerken met studenten die een andere culturele achtergrond hebben en leren werken met andere ontwerpmethoden. Industrieel ontwerpen is een breed vakgebied en sommige partners hebben de focus in het onderwijs meer op vormgeving of juist meer op technische aspecten van het productontwerpen.

Stockholm

International Office - IO

Voorwaarden

  • Zie de aanmeldvoorwaarden op de Study Abroad IDE website.
  • Je bent geĂŻnteresseerd in andere culturen en houdt van een uitdaging;
  • Je staat open voor een andere kijk op het ontwerpproces;
  • Je bent zelfstandig en kunt omgaan met onzekerheden over de aanvraagprocedures, vak keuzes, late toelating etc;
  • Je hebt een positieve en creatieve instelling;

Waarheen

Industrieel Ontwerpen heeft een lijst met 55 partneruniversiteiten van over de hele wereld; op deze lijst staat ook of het een minor of masterbestemming is.

Taal

Voor een succesvol verblijf aan een buitenlandse universiteit is goede kennis van Engels (en soms een andere taal) vereist. Het is mogelijk dat je een taaltest moet doen.

Inhoud en eindtermen

De minor Study Abroad is meestal geen vaststaand programma. Je mag hier in overleg met de gastuniversiteit je eigen keuzes in maken. Het Leerplan van 30 EC wordt pas definitief goedgekeurd door de bachelorcoördinator na aankomst. Vakken met betrekking tot taal en cultuur van het land van bestemming kunnen voor maximaal 8 EC meetellen.

Financiën

Je betaalt alleen collegegeld bij de TU Delft. Verblijf in het buitenland is meestal wat duurder dan wanneer je in Nederland zou blijven (door reiskosten en accommodatie). Informatie over beurzen volgt na de nominatie. Er is een Erasmusbeurs voor studenten binnen Europa en Turkije van â‚¬ 600-900 (afhankelijk van het land) of een STIR-beurs voor landen buiten Europa (van maximaal € 400). Voor vier studenten (met gemiddeld een 7,5 of hoger) die buiten Europa gaan studeren, is er een Holland Scholarship van â‚¬ 1.250. Voor je OV-studentenkaart kun je een vergoeding bij DUO aanvragen omdat je hem tijdelijk niet gebruikt.

Aanmelding en selectie

Vraag informatie over aanmelding aan via  studyabroad-ide@tudelft.nl. Meld je aan voor 01 december via het aanmeldformulier. Word je geselecteerd dan volgt een nominatie bij de partneruniversiteit en dat betekent zo goed als zeker (98%) een acceptatie. Selectie vindt plaats op basis van studievoortgang, cijfergemiddelde en motivatie. OriĂ«nteer je door verslagen te lezen op partneruniversities.tudelft.nl en schrijf je in op de IO exchange pagina voor de organisatie IDE International. Ga naar de Study Abroad informatiemarkt in november en vraag andere IO-studenten naar hun ervaringen.