Ontwerp je eigen gymspel

Wil je dat jouw leerlingen thuis blijven gymmen en hun beweegvaardigheid niet kwijt raken nu ze thuis zitten? Laat ze dan een gymspel ontwerpen en hun spel delen met hun vrienden, klasgenoten en misschien wel heel Nederland. Met dit gloednieuwe lespakket kunnen ze meteen aan de slag.

Dit lespakket is bedoeld voor leerlingen van negen tot dertien jaar en is ontwikkeld door ontwerpers en onderwijskundigen van TU Delft, in samenwerking met beweegprofessionals van De Haagse Hogeschool.

De activiteiten zijn zelfstandig door de leerlingen uit te voeren en in filmpjes worden de werkvormen voor creatief ontwerpen stap voor stap uitgelegd. Leerlingen ontdekken hoe ze thuis kunnen bewegen en bedenken en testen een spel waarin mikken, balanceren, bewegen op muziek en andere bewegingen worden geoefend. Stuur je leerlingen het filmpje met een uitnodiging van Daniël, gymleraar en onderzoeker bij De Haagse Hogeschool, toe en laat ze het YourTurn@Home stappenplan kosteloos downloaden.

Door zelf een gymspel te ontwerpen oefenen leerlingen hun creatieve, empathische en communicatieve vaardigheden. Daarnaast denken ze bewust na over het belang van bewegen. Het lespakket is onderdeel van de nieuwe serie ontwerplessen “ Your Turn– aan de slag als echte ontwerpers” van de TU Delft. De werkvormen zijn met diverse scholen ontwikkeld en nu omgezet in een nieuw lespakket voor thuisonderwijs. Attendeer gymleerkrachten, ouders en leerlingen erop!